Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Našli ih kod Golubića

HGSS spasio migrante zapele na planini: Trudnica, majka i dijete helikopterom prevezeni u Knin

HGSS spasio migrante (Foto: HGSS)
HGSS spasio migrante (Foto: HGSS) HGSS
Aktualno Galerija HGSS spasio migrante (Foto: HGSS) HGSS spasio migrante (Foto: HGSS) Foto: HGSS HGSS spasio migrante (Foto: HGSS) HGSS spasio migrante (Foto: HGSS) Foto: HGSS +0 HGSS spasio migrante (Foto: HGSS) Galerija 1/3 >>
Troje migranata spasili su danas s planine pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kod graničnog prijelaza Strmica.

Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu, doznaje Dalmatinski portal od Srđana Vrsalovića, pročelnika helikopterske službe spašavanja HGSS-a.

Pročitajte i ovo Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke

"Poziv je stigao od šibenske stanice iza podneva. Radilo se o migrantima. Trudnica koja ima problem s nogom i majka s djetetom od šest mjeseci. Dojava je bila da se nalaze kod Golubića u brdu iznad kod graničnog prijelaza Strmica. Ekipa iz Drniša išla je zemaljskim putem. Zbrinuli su unesrećene. S Firula smo poletjeli u 14.07. Iz zraka smo prvo podigli dijete u košari, zatim trudnicu u trol nosiljci i na kraju smo podigli i drugu ženu. Sve smo ih potom odveli u Knin na helidrom kod bolnice gdje je bila i policija. U Knin smo sletjeli u 15.18. Letjeli smo s helikopterom HRZ-a s kapetanom Prgometom i njegovom posadom", kazao  je Vrsalović.

Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja. S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene