Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljedice nevremena

Drama ispod Papuka: HGSS-ovci spašavali obitelj koju je bujica zarobila u autu na cesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažno nevrijeme koje je pogodilo Hrvatsku u utorak uzrokovalo je brojne štete, a na cesti cesti Slatinski Drenovac – Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu su bila tri člana obitelji koje su spašavali HGSS-ovci.

Ekipa stanice Orahovica Hrvatske gorske službe spašavanja upozorava vozače da ne voze kroz vodu na cesti nakon što su spasili obitelj koju je zarobila bujica na cesti ispod Papuka. Jučerašnje nevrijeme i velike količine kiše poplavile su dijelove Virovitičko-podravske županije.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

"Snažna iznenadna bujica s obronaka Papuka je na putu doma s popularnog Jankovca doslovno u vozilu zarobila jednu obitelj. Na njihov poziv u pomoć na teren su na područje između Slatinskog Drenovca i Ćeralija izašli spašavatelji HGSS Stanice Orahovica. Uz savjesne prolaznike koji su priskočili u pomoć na sigurno su izvučeni i obitelj i automobil koji se zbog boravka u vodi nije više mogao upaliti. Na mjestu događaja bili su i pripadnici PP-a Orahovica, uz koordinaciju Centra 112.

Iako se ova situacija nikako nije mogla izbjeći, podsjećamo vas da 15 cm vode pri brzini od samo 1 m/s ima snagu pomicati manje motorno vozilo! Nemojte voziti kroz vodu, čuvajte sebe i bližnje i ostanite sigurni" objavili su HGSS-ovci te dodali: "Ako zaškripi: 112!".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene