Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice nevremena

HEP: Bez struje u Hrvatskoj ostalo 50.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći i jutra, odnosno za vrijeme snježnog nevremena, 50.000 kupaca ostalo je bez električne energije, priopćio je HEP. Većina kvarova je otklonjena tijekom dana, a radovi se nastavljaju do potpune normalizacije opskrbe.

Snježno nevrijeme koje je jučer i noćas zahvatilo gotovo čitavu Hrvatsku uzrokovalo je oštećenja i prekide na distribucijskoj mreži na području više županija. U najvećem broju slučajeva prekidi su izazvani velikim količinama mokrog snijega koji je uslijed svoje težine uzrokovao pucanje vodiča i pad stabala na dalekovode, zbog čega je tijekom noći i jutra ukupno 50.000 kupaca ostalo bez električne energije, objavio je HEP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kratak prekid Zapadni dio Zagreba ostao bez struje, iz Hrvatske elektroprivrede objasnili o čemu se radi Noć na Premudi - 1 Noć na Premudi Stanovnici zadarskog otoka više nisu u mraku: Nakon priloga u Dnevniku Nove TV HEP im donio novi agregat

Naglašavaju da su se pripremili na pojačani angažman terenskih ekipa te su uspjeli doći do većine lokacija gdje su nastali kvarovi i pristupiti njihovom otklanjaju.

Tijekom dana normalizirana je isporuka električne energije u Ličko-senjskoj županiji (na području općina Lovinac i Rakovica), te dijelu Zagrebačke županije (područje Zaprešića i Svetog Ivana Zeline), dok se na svim ostalim pogođenim područjima očekuje normalizacija opskrbe električnom energijom do kraja dana.

20.000 ljudi bez struje u Brodsko-požeškoj županiji

Jako nevrijeme u Brodsko-posavskoj županiji uzrokovalo je rano jutros prekid napajanja električnom energijom na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške za čak 20.000 kupaca. Većina kvarova otklonjena je tijekom prijepodneva, dok se do kraja dana očekuje potpuna normalizacija opskrbe na cijelom području.

Na području Elektre Križ, odnosno okolici Lipika, Daruvara, Pakraca, Novske, Garešnice i Čazme, snježno nevrijeme uzrokovalo je noćas i tijekom jutra prekide u opskrbi 15.000 kupaca, a većina kvarova uklonjena je tijekom jutarnjih sati.

Na području Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Petrinja, Glina, Topusko, Gvozd) jutros je bez električne energije bilo oko 7.500 kupaca te je otklanjanje kvarova još uvijek u tijeku.

Na širem području Velike Gorice(Kravarsko, Pokupsko,Gornji Dragonožec, Lučelnica, područje Općine Orle i područje od Novog Čiča do Turopolja) teški i mokri snijeg uzrokovao je prekide u opskrbi za oko 7.000 kupaca. Kvarovi na području općine Orle i područje od Novog Čiča do Turopolja sanirani su tijekom noći, dok je sanacija kvarova za područje Kravarsko, Pokupsko, Lučelnica još u tijeku.

U Međimurskoj županiji u tijeku je završno otklanjanje kvarova koji su jutros bez električne energije ostavili oko 900 kupaca na području Zasadbrega, Okruglog vrha, Jurovčaka, Trnovčaka i Belice. Također, na području Karlovačke županije nevrijeme je uzrokovalo prekid u opskrbi na području općine Vojnić za oko 850 kupaca. Većina kvarova je otklonjena tijekom dana, a radovi se nastavljaju do potpune normalizacije opskrbe.

Radnici HEP-a i dalje ulažu maksimalan trud i napor kako bi se kvarovi što prije otklonili i kako bi se normalizirala opskrba kupaca električnom energijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene