Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica muškaraca, koji su u subotu planinarili po sniježnom Mosoru i jedan se ozlijedio, te spasioci koji su s njima probdjeli noć, spašeni su jutros u osam sati helikopterom Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), dozaje se u HGSS-u.


Dvojica muškaraca su na Mosor, koji je bio pod snijegom, krenuli u subotu ujutro, a prilikom povratka jedan je pao i uganuo nogu. Pozvali su u pomoć spasitelje, koji su ih pronašli na vrhu Ljubljan odakle nije bilo moguće spuštanje bez pomoći iz zraka. Zbog uganuća ozlijeđeni muškarac je zadržan u KBC-u Split na liječničkoj obradi.

"U akciji je sudjelovalo ukupno 25 spasitelja i liječnik. Teren na kojem su bili muškarci izuzetno je zahtjevan, a zbog vremenskih prilika postojala je opasnost da se tijekom spuštanja s planine još netko ozbiljno ozlijedi. Zato su troje naših spasitelja i liječnik ostali sa dvojicom muškaraca grijući ih upaljenom vatrom u improviziranom skloništu", izjavio je pročelnik HGSS- a Vinko Prizmić.

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u osam sati na splitski heliodrom dovezao dvojicu muškaraca te tri spasitelja i liječnika.

Prizmić je građanima poručio kako je snijeg radost, ali je u planini velika opasnost jer i mala ozljeda može dovesti do ozbiljne ugroze života, pa zato treba biti krajnje oprezan. (Hina)

Vezani članci Potraga za nestalom osoboma kod Osijeka - 3 Sretan kraj akcije HGSS-a: Žena prijavila da joj se muž nije vratio iz ribolova, našli ga u Dravi kako se jedva drži za granu Akcija spašavanja na Sjevernom Velebitu - 2 Poziv zbog kojeg su HGSS-ovci proveli osam sati u dramatičnoj akciji: ''Partner je otklizao niz zaleđenu strmu padinu, udario u stablo, nepokretan je...''