Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, sastao se u središnjici stranke s čelnim ljudima lokalnih organizacija.


Ivana Maletić i Tomislav Ćorić otkrili su pojedine mjere iz programa HDZ-a kojeg će u cijelosti objaviti u subotu.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer Plenković iz Splita o cijenama, smjeni Tramišak, a osvrnuo se i na HDZ-ovca Anušića Andrej Plenković Reporter Dnevnika Nove TV pitao premijera o obnovi, pogledajte kako mu je Plenković odbrusio: "Onda dođem na izbore..."

'Jedna od mjera je delimitiranje porodiljnih naknada, potpuno za drugih šest mjeseci i mjeru jednokratne pomoći o 7.500 kuna. Uvodimo i status roditelja odgajatelja u obiteljima s četiri i više djece, alimentacijski fond, za obitelji s jednim roditeljem, gdje djeca ne smiju biti žrtve nenaplate alimentacije, nego to treba preuzeti država kao vjerovnik i na taj način skrbiti o djeci', rekla je Ivana Maletić dodajući kako će HDZ, ukoliko dođe na vlast sniziti PDV na dječju hranu i opremu.

HDZ bi dakle delimitirao iznos porodiljne naknade na cijelo vrijeme trajanja porodiljnog. Tako je punu plaću roditelj na porodiljnom dobivao prvih šest mjeseci, a HDZ obećaje da će, ukoliko dođu na vlast, roditelj na porodiljnom punu plaću primati za cijelo vrijeme trajanja porodiljnog dopusta. Podsjetimo, SDP predlaže delimitaciju za prvih osam mjeseci trajanja porodiljnog.

Na pitanje od kako bi došli do novca za tu mjeru, odgovorio je Tomislav Ćorić. 'Naše projekcije gospodarskog rasta i provedba svih mjera ekonomske politike, dovest će do takvog rasta da će punjenje državnog proračuna biti dovoljno veliko da se pronađe novac', optimističan je Ćorić.

Zamoljeni su da komentiraju izjavu Nikole Grmoje, glasnogovornika Mosta koji je kazao kako Most neće prihvatiti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za premijera. 'Stranka koja ima parlamentarnu većinu dauje premijera i mi se toga držimo', jasna je Maletić.

Utvrđvanje izbornih lista

Andrejom Plenkovićem s predsjednicima županijskih organizacija utvrđuje izborne liste. Očekuje se da će one danas biti definirane kako bi u četvrtak ili petak mogle biti potvrđene na stranačkim tijelima.

U HDZ-u ne otkrivaju detalje izbornih lista, ali Plenković je u utorak kazao da će 'biti osvježenja i nekih poznatih lica'. Od ove izborne utrke odustao je šibensko-kninski župan Goran Pauk, a na na listama vjerojatno neće biti Ivana Šukera.

Krajnji rok za predaju lista koje će sudjelovati na parlamentarnim izborima Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) je 13. kolovoza u ponoć, a HDZ će svoje predati u subotu.

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, kazao je kako su dali prijedlog najboljih ljudi te da očekuje pobjedu u HDZ-a. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju