446047
446047
446047
446047
446047

Andrej Plenković komentirao Kalmetinu odluku o odustajanju od izbora

  • , 09.08.2016., 16:49
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se medijima.

 
 
 
 
Plenković o Kalmeti (Video: Vijesti u 17h)
Plenković o Kalmeti (Video: Vijesti u 17h)

Komentirao je odluku Božidara Kalmete, zadarskog gradonačelnika i jednog od istaknutijih članova HDZ-a, o odustajanju od parlamentarnih izbora.

'Razumijem i cijenim njegovu odluku. Pokazao je da je odgovoran jer se želi koncentrirati na zadaće gradonačelnika. Veselim se njegovom velikom doprinosu našoj pobjedi na izborima. Gospodin Kalmeta ostaje u užem vodstvu HDZ-a', rekao je Plenković.

Na pitanje novinarke Nove TV Ivanke Čuljak je li razlog njegovog odustajanja optužnica koja se vodi pored Kalmete, Plenković je kratko odgovorio: Nije.

Izborni program u četvrtak

Predsjednik HDZ-a najavio je da će HDZ svoj izborni program prihvatiti na Središnjem odboru stranke, planiranom za četvrtak, kada će biti dogovoreno i predstavljanje programa. Glavne će mu odrednice biti usredotočene na gospodarstvo i poduzetništvo.

Za HDZ je, ističe, važna reforma obrazovanja, prioritet je HDZ-ove vlade da se „i za istraživanje i za razvoj sa sadašnjih 0,8 posto izdvaja dva posto“. Želimo da obrazovanje bude jedno od ključnih tema hrvatske budućnosti, a HDZ-ov je program u cijelosti orijentiran budućnosti, naglasio je Plenković.

Smatra da je reforma obrazovanja pitanje oko kojega je potreban nacionalni konsenzus, poručuje da se reforma nastavlja, da imenovana povjerenstva rade i dalje svoj posao….

Upitan bi li pozvao Borisa Jokića da se vrati na čelo Kurikularne reforme, Plenković uzvraća da „nije bitan ni jedan pojedinac“, da nitko ne može privatizirati proces. „Mislim da je bilo puno manipulacija oko Kurikularne reforme: Proces se nastavlja. U Hrvatskoj ima jako puno stručnjaka i važno je da budu uključeni“, kaže Plenković.

Bandić ima specifičan stil

Odmjereno je reagirao na usporedbe predsjednika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića sa dr. Franjom Tuđmanom, na etiketiranje njega i Milanovića „pripravnicima“.

„Bandić ima specifičan stil komunikacije, u vremenu smo pretkampanje i razumljivo je da svatko zagovara svoje adute“, odgovara Plenković.

Kaže i da je „lijepo“ da Bandić cijeni postignuća prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a, ali smatra da članovi HDZ-a imaju najviše razloga poistovjetiti se s njegovim rezultatima.

Ćiri su vrata HDZ-a uvijek otvorena

Osvrnuo se i na najavu bivšeg nogometnog izbornika Ćire Blaževića da napušta HDZ. „Ćiro Blažević je moj dragi prijatelj, jako mi je simpatičan njegov današnji intervju (…)da sam shvatio da očekuje neku prominentnu ulogu u hrvatskom športu, što nisam iz naše konverzacije, možda bi o tome razgovarali. Mislim da su vrata HDZ-a za njega uvijek otvorena“, poručio je Plenković.

Nije otkrivao detalje izbornih listi, tek je ponovio da će ih stranka predati u propisanom zakonskom roku. Vidjet će te, bit će i osvježenja i nekih poznatih lica, kazao je. (Hina/D.L.)

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se