Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREPUCAVANJA NE PRESTAJU

HDZ ponovo po Milanoviću: "Svaki put kada je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik druge optužuje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica u petak je objavila da hrvatska vlada čini sve kako bi pomogla Hrvatima u BiH, suprotno od predsjednika države Zorana Milanovića. Odgovor je to na Milanovićevu izjavu da se vlada prema Hrvatima u BiH ponaša izdajnički.

HDZ piše da se "udbaški poslušnik" Milanović tek sada sjetio da postoje Hrvati u BiH, a "donedavno je poticao njihovo obespravljivanje te se radovao kada su im Bošnjaci nametali političke predstavnike".

"Kao predsjednik SDP-a išao je u Sarajevo strastveno podržavati svog prijatelja Komšića, razdragano zagovarajući tzv. građansku BiH", kaže HDZ naglašavajući da se posljedice takve katastrofalne politike vide i danas. Radi se o događaju iz 2010. kad je Milanović podržao Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. U to je doba Milanović bio predsjednik SDP-a Hrvatske, a Komšić kandidat sestrinske stranke SDP BiH.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 4 Sjedio kraj Plenkovića Dobro raspoloženi Milanović plazio jezik i pravio grimase, ovakvoga ga još nismo vidjeli!

Aktualni hrvatski predsjednik nekoliko je puta još u kampanji priznao da je tada pogriješio s Komšićem, kojeg danas naziva "lažnjakom i parazitom".

HDZ u svojoj objavi dalje piše da bi Milanoviću bilo najbolje da "šuti" jer svojim izjavama nanosi štetu Hrvatima i "štetočinskom im politikom otežava položaj". Suprotno, vladajuća stranka hvali svoga predsjednika i premijera Andreja Plenkovića jer je "uspio na najvišoj međunarodnoj razini otvoriti raspravu o BiH i potrebi izmjena izbornog zakona" i svojim "ustrajnim zauzimanjem u Strateški kompas EU uvrstiti referencu o ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Na Pantovčaku Milanović komentirao imenovanje Davora Filipovića: "Kak? To je onaj koji ne zna ćirilicu? Neka je nauči. Glagoljica je za njega preteška"

Izjava HDZ-a posljednja je u nizu u medijskog prepucavanja predsjednika s jedne i premijera i njegove stranke s druge strane kojima se međusobno nazivaju "lopovima", "lažovima", "izdajnicima", "trovačima", "kukavicama", "udbašima" i "udbašenkovićima".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene