Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričali se zbog pogreške

HDZ pozvao na skup i bračni par koji je preminuo prije 25 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-ovom ogranku ispričavaju se zbog greške, tvrde da popisi nisu u potpunosti izmijenjeni. Pozivaju ostale da prijave izmjene.

'Šokirala sam se kada sam vidjela da me pored poštanskog sandučića čekaju dvije omotnice na kojima su imena moje pokojne sestre i šogora. Potpuno sam zanijemila i samo zahvaljujući susjedi koja me smirivala, nisam završila u bolnici. Naime, moja sestra i šogor umrli su prije više od 25 godina', ispričala je potresena Barbara K. iz Drežnika.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Postigli dogovor Poznato kako će izgledati nova Vlada: Tri imena iz redova Domovinskog pokreta zasjest će u ministarske fotelje Domovinski pokret Sve poznato do kraja tjedna Jedno ime ipak neće biti dio kadrovske križaljke: "Neću biti u Vladi, koliko god ste to računali"

Isprika iz HDZ-a

Starica od 85 godina koja na adresi, na kojoj su nekada živjeli pokojni Marija i Ivan Pavlić, živi više od dva desetljeća. Na njihovo ime primila je pozive za predizborni skup HDZ-a u Drežniku.

>> Vlada na turneji po Dalmaciji, HDZ po Slavoniji

'Ne znam koja im je namjera i zašto su to napravili. Sa politikom nemam ništa', dodala je Barbara. U ogranku HDZ-a Drežnik, koji su i dostavljali pozivnice u sandučiće, kažu da im je žao zbog slučaja.

'Ispričavamo se gospođi zbog nenamjerne pogreške, svakako je nismo htjeli uznemiriti. No, činjenica je da stranka ima vlastitu arhivu članova, simpatizera, a bračni par Pavlić bili su osnivači HDZ-a u Drežniku početkom devedesetih i stoga su ostali u bazi podataka. Ovo se svakako više neće ponoviti. No, apeliram na druge naše članove da nam moguće promjene adresa, telefona ili druge podatke jave. Nemoguće je da sami znamo sve promjene, jer je ovo velika gradska četvrt i ne znamo svi svakoga', rekao je Darko Kos, predsjednik HDZ-ovog ogranka za gradsku četvrt Drežnik-Hrnetić-Novaki.

Uništavanje plakata

Ovakve su zabune oko adresa birača ili simpatizera koji u predizborno vrijeme dobijaju poštu stranaka, česte i ponavljaju se, zapravo, u gotovo svakoj predizbornoj kampanji. Građani, potencijalni simpatizeri, s negodovanjem su dočekali i promidžbene letke SDP-a koji su im, naslovljeni na imena i prezimena na adrese stizali prije mjesec dana.

Česti su problemi u predizbornoj kampanji i uništavanje plakata stranaka. Ovoga su puta na meti bili plakati HSP-a, a slučaj je prijavljen županijskom Izbornom povjerenstvu i policiji. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene