Damir Dekanić (Foto: HDZ)
Damir Dekanić (Foto: HDZ) Foto: HDZ

Još je jedan HDZ-ovac sudjelovao u prometnoj nesreći. Damir Dekanić, HDZ-ov načelnik Općine Andrijaševci i voditelj Uprave lokalnih Hrvatskih šuma, 29. travnja udario je u stražnji dio automobila u kojemu su bile četiri časne sestre. Jedna je ozlijeđena.


Vozačica automobila skretala je na kolni prilaz preko pune linije, što Damir Dekanić nije na vrijeme primijetio i službenim automobilom udario je u njih. Jedna je časna sestra ozlijeđena u nesreći.

Vezani članci Gordan Jandroković Drama u Saboru, mostovci odbili izaći: "Evo, dragi građani, nikoga iz HDZ-a nema" Zgrada središnjice HDZ-a Izabrani novi predsjednici istarskog, riječkog i karlovačkog HDZ-a

Policija je utvrdila da je Dekanić imao 1,06 promila alkohola, a on je rekao da je popio samo dvije čaše vina na poslovnom domjenku.

Dekanić je skrivio nesreću službenim automobilom Hrvatskih šuma.

''Jako mi je žao zbog događaja, prvenstveno zbog tih putnika u vozilu. Kontaktirao sam s njima sutradan i rečeno mi je da su svi dobro. Policija je provela očevid i sad čekam daljnje korake. Još nisam dobio nikakav poziv ni prijavu. Upravu Hrvatskih šuma obavijestio sam odmah o nesreći i sazvali su, koliko znam, povjerenstvo koje će istražiti slučaj'', rekao je Dekanić za 24 sata.

''I jesam i nisam'', tako je odgovorio na pitanje je li i ranije imao prometne nesreće. Dodao je da nije bilo ništa ozbiljno. Neslužbeno se doznaje da je već imao nesreću sa službenim vozilom, a Dekanić je najavio da će sam snositi trošak popravka.