Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratko razvedravanje

Nakon smirivanja vremena, sutra ponovno snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je jutros mjestimice padao u Gorskom kotaru i Lici, na širem području Buzeta i Poreča, a kiša u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji. Razmočenog snijega ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Nakon tmurnog prijepodneva i snijega koji je još padao u unutrašnjosti, poslijepodne je uslijedilo razvedravanje, no novo naoblačenje kreće već u idućoj noći, a za nedjelju meteorolozi ponovno najavljuju oborine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

>> VIDEO: Zbog snijega kaos i sudari na cestama

Od 7 sati autocesta A 6, Rijeka-Zagreb, otvorena je za sve skupine vozila, ali je i dalje na snazi obavezna zimska oprema, a od 7,35 sati i dionica autoceste Zagreb-Macelj između Mokrica i Macelja, izvijestio je Hrvatski auto-klub. Autocesta A 1, otvorena je za sve skupine vozila.

Na parkiralištima u Korenici i Gračacu zastalo je nekoliko tegljača. Na cestama Like dogodilo se nekoliko lakših prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Zbog težine snijega u Lici se srušilo jedno stablo i oštetilo dalekovod, pa je nekoliko mjesta ostalo bez električne energije.

Ako je moguće, odgodite putovanje

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje. Zbog povremenih nanosa snijega na dionici autoceste A 1, Marune-Zadar 2, od vijadukta Baričević do tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 40 km na sat.

Sutra u unutrašnjosti ponovno snijeg

Inače, najviše snijega do sada palo je u Plitvicama, 28 cm, a u Gospiću je izmjereno 14 cm, a na Sljemenu 30 cm. Meteorolozi za sutra najavljuju nove oborine. Kiše i ponegdje grmljavine već u nedjelju ujutro će biti u Dalmaciji, a do podneva i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti u noći i ujutro biti hladno, mjestimice s maglom, a zatim povremeno snijeg, te mjestimice solika ili kiša koja se može smrzavati na tlu. Najviše oborina, ponegdje više od 30 cm novog snijega, očekuje se u Gorskom kotaru, a najmanje u Slavoniji.

Najniža temperatura bit će između -8 i -2, na Jadranu uz obalu 4 do 9, na otocima 10 do 13, a najviša dnevna između 1 i 6, na Jadranu 13 i 18 stupnjeva celzijevih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene