Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg zabijelio Hrvatsku

VIDEO: Zbog snijega kaos i sudari na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je pao diljem Hrvatske i uzrokovao velike probleme u prometu.

Zbog snijega se u Oštarskim Stanovima, mjestu između Grabovca i Slunja dogodio lančani sudar dvaju teretnih vozila, autobusa i osobnog automobila. Ozlijeđenih nema, a promet na državnoj cesti D1 bio je potpuno prekinut. Pojedini vozači ponašaju se i nesmotreno. Tako je jedan puljanin zaustavio automobil u tunelu kako bi stavio lance.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

HAK je izvijestio o više nesreća na autocesti Rijeka-Zagreb u oba smjera. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće odgode putovanje. Obavezna je zimska oprema i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice.

Službe održavanja cesta pozvane su da ralicom i dizalicama raskrče zastoj, no kad će to uspjeti, za sada je, kažu u OKC-u, teško predvidjeti.

>> Temperature ispod ništice, očekuje se snijeg u nizinama

Snijeg je pao u Rovinju i u Momjanu kod Buja, javlja Istramet. Na području Poreča kratkotrajno je padala solika, a na graničnom prijelazu prema Sloveniji - Rupa i Pasjak stvorio se snježni pokrivač. Snijeg je prekrio i Zagreb te su nastale gužve u prometu. Cesta je skliska i vozači se upozoravaju da brzinu prilagode uvjetima na cesti.

Gusti, mokri snijeg koji se zadržava na tlu pao je u Fužinama. Temperatura je pala ispod ništice. U Parg-Čabaru, Ogulinu u Zavižanu pao hje jak snijeg. Na terenu je izašlo šest ralica. Snijeg je jutros zabijelio i Opatiju.

Tuča u Zadru

Zadar je pogodila tuča promjera pola centimetra u promjeru. Na Jadranu je jutros ponegdje bilo slabije kiše, a tijekom prijepodneva i lokalnih pljuskova s grmljavinom.

I u susjednoj Sloveniji zimski je ugođaj. Snijeg pada u gorju, nizinama i u obalnom području. Sutra se očekuju smirivanje vremena, no u Sloveniji bi u nedjelju moglo pasti i do 20 centimetara snijega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene