Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na cestama velik broj policajaca

Gužve uoči produženog vikenda: Pronaći slobodnu hotelsku sobu sada je poput zgoditka na lutriji

Gužve uoči produženog vikenda (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Gužve uoči produženog vikenda (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gužve uoči produženog vikenda (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gužve uoči produženog vikenda (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužve uoči produženog vikenda (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Turisti su uoči produženog vikenda već zauzeli mjesta diljem obale pa je pronaći slobodnu hotelsku sobu poput zgoditka na lutriji. Na pojačan promet trebaju se pripremiti oni koji će tek krenuti na put.

Na kolodvorima i u turističkim odredištima već su gužve. Iako još nema zastoja i čekanja u kolonama, od ranog se jutra pojačava promet na autocesti u smjeru mora. Na autobusnim kolodvorima traži se karta više.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Probijanje druge cijevi tunela Učka - 2 200 milijuna eura VIDEO/FOTO Trenutak za pamćenje: Napokon je probijena druga cijev tunela Učka, prva je izgrađena još u doba Jugoslavije

"Prijevoznici će, nadam se, uvesti dodatne linije i bit će sigurno gužve. Spremni smo, povećali smo broj djelatnica na prodaji karata i broj prometnike", rekao je Marko Baradić iz Autobusnog kolodvora Zagreb.

Policija i Hrvatski autoklub upozoravaju na gužve, koje se očekuju u četvrtak u smjeru mora, a u nedjelju prema unutrašnjosti, kada će se mnogi vraćati s produženog vikenda. Iz policije pozivaju na oprez i napominju da će na cestama biti maksimalan broj policajaca koji će provoditi kontrole i nadzor.

Gužve znače dobre vijesti za turizam

Kad ima gužvi, ima i dobrih rezultata. Tijekom ovog produženog vikenda očekuje se nešto manje od pola milijuna turista koji bi mogli ostvariti do dva milijuna noćenja.

Dok se privatni smještaj još popunjava, hoteli su puni. Hrvatski turizam budi se još više nego lani. Naime, od početka godine do jučerašnjeg dana Hrvatska je ostvarila 3,4 milijuna dolazaka, što je za 16 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Noćenja je zabilježeno 11 milijuna, što je porast od 22 posto.

Rezultat će se sigurno mijenjati. Tijelovo je ove godine na samom kraju svibnja, za razliku od prošle godine, kada je bilo sredinom lipnja.

"Kada budemo gledali i uspoređivali brojke šestog mjeseca 2017. i 2018., vjerojatno ćemo imati jedan određeni pad. U svibnju ćemo imati porast", rekao je Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Kako god bilo, ugostitelji su spremni ostaviti najbolji dojam. Također, brige nema ni za vrijeme koje je poput pravog ljetnog.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene