Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na susretu guvernera regije, guverner HNB-a, Boris Vujčić rekao je da neće dati stavku.


'Naravno da neću dati ostavku', rekao je guverner Boris Vujčić.

Vezani članci U požaru u trgovačkom centru poginulo 41 dijete (Foto: AFP) Guverner oblasti u kojoj je u požaru poginulo 41 dijete podnio ostavku: "Ovo je jedina prava odluka" Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Guverner Vujčić tvrdi da je prošlo vrijeme niskih kamata te objasnio zašto je to - dobra vijest

Podsjetimo, u višesatnom prosvjedu u organizaciji udruge Franak u subotu, prosvjednici su zatražili ostavku guvernera,a predsjednik najveće oporbene stranke, Tomislav Karamarko podržao je taj njihov zahtjev.

Karamarko: HNB nije reagirao na vrijeme i zato Vujčić mora otići

'Podržavam zahtjev udruge 'Franak' i ostalih sudionika prosvjeda za ostavkom guvernera HNB-a Borisa Vujčića', napisao je Karamarko na svojoj Facebook stranici. Smatra da je guverner Vujčić propustio spriječiti donošenje lošeg rješenja.

'HNB nije reagirao na vrijeme i zato guverner mora otići', ističe Karamarko. Drži i da Vlada sada čini novu grešku - odgađa rješenje do kraja mandata kako bi problem isporučila budućoj vladi.

Vujčić se danas branio objašnjenjima. 'Ja sam upozorava na ono što će se dogoditi . Nije u redu da me prozivaju. ali izborna je godina. Objavili smo efekte pojedinih rješenja, mi moramo održati financijsku stabilnost. Konverzija u kune bi značila nestabilnost zemlje. Ako se pritisci nastave i dalje ću raditi svoj posao', rekao je Vujčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook