Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Grubišić neće se kandidirati za splitskog gradonačelnika ili za župana, potvrdio je to na današnjoj konferenciji za medije u Splitu.


Učinit će to netko iz Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, istaknuo je Grubišić. Dodao je i kako Savez neće ići u predizborne koalicije sa strankama, ali se nadaju vijećničkim mjestima, ako već ne osvoje mjesto gradonačelnika te će u tom slučaju surađivati s bilo kojom opcijom, koja će imati dobar program.

Vezani članci Ivica Puljak i zamjenici podnijeli ostavke - 4 Prkić o ostavkama Puljka i dvojice zamjenika: "To je pošten i korektan čin" Slika nije dostupna Grubišić: Izgleda da sam ja sada u modi u Splitu

>> Vatikan: Grubišić je tvrdokorno neposlušan, Grubišić: Neću se mijenjati!

Grubišić na mjestu gradonačelnika Splita vidi mlađu, obrazovanu osobu iz Splita, naravno, iz redova njegovog Saveza.

Grubišićev Savez će funkcionirati kroz šest grupa, koje će u većini činiti sveučilišni profesori. oni će analizirati probleme u gradu i imati savjetodavne sekcije za pomoć građanima.

'Ne zalažemo se za socijalu', rekao je Grubišić, već je istaknuo kako se njegov Savez zalaže za državu u kojoj se građani mogu brinuti sami za sebe svojim radom.

Naglasak se stavlja na regionalizaciju države te podjelu države na pet regija (poput onih na hrvatskom grbu).

Grubišić naglašava kako nezaposlenost i loše ekonomsko stanje u Dalmaciji ne bi bili problem da 70 posto sredstava od turizma i ostane u Dalmaciji. Trenutno u Dalmaciji ostaje samo 9 posto sredstava, dodao je Grubišić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju