Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje iz DHMZ-a

Prolom oblaka u Rijeci: Izila se voda iz nabujalih šahtova

Vrijeme u Hrvatskoj (Foto: meteo.hr)
Vrijeme u Hrvatskoj (Foto: meteo.hr) meteo.hr
Aktualno Galerija Vrijeme u Hrvatskoj (Foto: meteo.hr) Vrijeme u Hrvatskoj (Foto: meteo.hr) Foto: meteo.hr +0 Meteoalarm (Foto: meteo.hr) Galerija 1/2 >>
Opasnost od jakog grmljavinskog nevremena nije prošla, a DHMZ je izdao žuti alarm za većinu Hrvatske, dok je za središnji dio zemlje upaljen i narančasti alarm. U večernjim satima prolom oblaka u Rijeci u samo dvadesetak minuta izazvao je izljevanje vode iz nabujalih šahtova.

Veća količina oborina u popodnevnom dijelu dana i večeri izazvala je probleme. Na području Rijeke prolom oblaka u samo dvadesetak minuta izazvao je izljevanje vode iz nabujalih šahtova.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Ilustracija promjena vremena Snježna bomba približava se Europi, DHMZ upalio meteoalarme za Hrvatsku

Vrijeme u Hrvatskoj (Foto: meteo.hr) Meteoalarm (Foto: meteo.hr) Foto: meteo.hr Državni hidrometeorološki zavod objavio je narančasti alarm za središnji Hrvatsku, odnosno Liku, Gorski kotar, Karlovačku i Sisačku županiju. Tamo se očekuje najveće grmljavinsko nevrijeme praćeno većom količinom oborina i jakim vjetrom.

Za ostatak Hrvatske izdan je žuti alarm, s upozorenjem na mogućnost grmljavinskog nevremena većom od 60 posto.

Najviše sunčanog vremena bit će u Slavoniji i Baranji te na sjeverozapadu zemlje, no i tamo se poslijepodne i krajem dana očekuju lokalne nestabilnosti.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak, ujutro podno Velebita i bura.

Najviša dnevna temperatura očekuje se većinom između 23 i 28 °C, na istoku zemlje i malo viša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene