Opasnost od jakog grmljavinskog nevremena nije prošla, a DHMZ je izdao žuti alarm za većinu Hrvatske, dok je za središnji dio zemlje upaljen i narančasti alarm. U večernjim satima prolom oblaka u Rijeci u samo dvadesetak minuta izazvao je izljevanje vode iz nabujalih šahtova.

Galerija


Veća količina oborina u popodnevnom dijelu dana i večeri izazvala je probleme. Na području Rijeke prolom oblaka u samo dvadesetak minuta izazvao je izljevanje vode iz nabujalih šahtova.

Poplava u Rijeci (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1
Meteoalarm (Foto: meteo.hr) Foto: meteo.hr
Državni hidrometeorološki zavod objavio je narančasti alarm za središnji Hrvatsku, odnosno Liku, Gorski kotar, Karlovačku i Sisačku županiju. Tamo se očekuje najveće grmljavinsko nevrijeme praćeno većom količinom oborina i jakim vjetrom.

Vezani članci Jak vjetar, ilustracija Uskoro stiže osjetna promjena vremena, temperature niže i za 10 stupnjeva Nevrijeme u Zagrebu, Ilustracija Nevrijeme u Hrvatskoj: Jak vjetar praćen kišom poharao Zagreb, stablo se srušilo na dva automobila, kod Senja izmjeren udar bure od 153 km/h

Za ostatak Hrvatske izdan je žuti alarm, s upozorenjem na mogućnost grmljavinskog nevremena većom od 60 posto.

Najviše sunčanog vremena bit će u Slavoniji i Baranji te na sjeverozapadu zemlje, no i tamo se poslijepodne i krajem dana očekuju lokalne nestabilnosti.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak, ujutro podno Velebita i bura.

Najviša dnevna temperatura očekuje se većinom između 23 i 28 °C, na istoku zemlje i malo viša.