Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed ispred crkve

Građani u Resniku: Centar za gospodarenje otpadom je spalionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se u Resniku prosvjedovalo protiv namjere gradonačelnika Zagreba da u njihovoj blizini izgradi Centar za gospodarenje otpadom.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas iza podneva ispred crkve u Resniku kako bi prosvjedovali protiv namjere zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da u njihovoj blizini izgradi Centar za gospodarenje otpadom.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić Vruća tema Lome se koplja oko Resnika, Bernardić poručio: "Nisu niti htjeli riješiti problem sve dok se nije dogodio odron na Jakuševcu" 30. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Gradi se i novi vrtić Gradska skupština podržala Resnik, Tomašević poručio: "Nitko nas u tome neće zaustaviti"

Nakon što je na zadnjoj sjednici Skupštine gradonačelnik odlučio da će se u Resniku uz postojeći pročistač voda izgraditi i Centar za gospodarenje otpadom, građani su ljuti izašli na prosvjed.

'Da boravite ovdje 24 sata vidjeli bi i sami se uvjerili koji je to smrad, pogotovo kad je jesen i kad su magle. Još da nam to zlo stave, onda nemamo kaj. Neka ga nosi što dalje od kuća, od ljudi, ne želim nigdje da se smjesti, da opet ugrožava svijet. Tu su glavna vodocrpilišta vode, znači to nema smisla. Neka nađe neko pametnije rješenje, a ne da pali i truje živote i našu djecu', kažu građani.

>> Bandić: Spalionica otpada neće se graditi u Zagrebu

Predsjednica udruge za zaštitu okoliša Resnik, Branka Gezić Horvat naglasila je kako gradnja centra u ovom dijelu grada nema smisla i kako je postojeći pročistač otpadnih voda u blizini donio već mnogobrojne štete stanovnicima.

'Mi se protivimo takvom predloženom rješenju. Centar za gospodarenje otpadom je upakirana spalionica. To svim građanima grada Zagreba mora biti jasno. I da je takvo rješenje ekološki neprihvatljivo'.

Andreas Pustahija, jedan od koordinatora kriznog eko stožera za Resnik i grad Zagreb naglasio je kako će oni biti ustrajni u svojim zahtjevima i kako neće olako odustati od zaštite svoga zdravlja.

'Opet nam se gura spalionica, samo lijepo upakirana. Ovo rješenje nije prihvatljivo ne samo za naš, ovaj dio grada, nego za cijeli grad Zagreb. Jer tu su vodocrpilišta za cijeli grad Zagreb, tu su i povrtlari za cijeli grad Zagreb. Ovo je problem grada Zagreba, ne nas tu dva, tri naselja', istaknuo je Pustahija te dodao kako ne budu li hrvatske institucije riješile problem, ići će po pravdu i na Europski sud za ljudska prava u Strasbourg. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene