Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet ublažava

Sanader: Građani, ne bojte se kamata od 20 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader ponovno je ublažio vlastite izjave. Nakon što je jučer na aktualnom prijepodnevu spomenuo mogućnost rasta kamata na kredite do čak 20 posto, a što je uzbunilo građane, kojima bi tako nešto izravno ugrozilo egzistenciju, danas je stiglo pojašnjenje tih riječi.

'Riječ je o rastu tzv. prekonoćnih kredita, a to se ne odnosi na građane', odgovorio je danas Sanader na pitanje što je točno mislio kada je svojim izjavama, možda i nesvjesno, proširio paniku među građanima.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić PONUDA I POTRAŽNJA NOVCA Marić o inflaciji i rastu kamatnih stopa: "Najave postoje da bi trebale ići gore" Frizerski salon Ivančice Kudlek PRIBOJAVAJU SE KAMATA Stanovnici Banovine sada muku muče s otplatom kredita, ministar poručuje: ''Izdali smo preporuku o zastoju ovršnih postupaka''

>> 'Ne ulazite u kredite i minuse jer su sve skuplji'

>> 'Nisam najavio stezanje remena, od mene to niste čuli'

>> Nije šija nego vrat: 'Zamrzavanje plaća' od danas se kaže 'odgoda rasta'

Premijer je poručio kako će se Vlada i dalje boriti protiv rasta kamata na kredite, koje po zakonu ne smiju prijeći više od 14 posto.

Ministar financija, Ivan Šuker, pojasnio je pak prirodu tzv. interventnog fonda Vlade. Prema njegovim riječima, radi se o fondu koji ne bi sadržavao novac, već jamstva Vlade koja će se koristiti ukoliko će tvrtkama biti potrebna pomoć države, kako se u trenucima krize ne bi dogodilo ono najgore - da tvrtke koje dobro posluju, zbog krize postanu nelikvidne.

'Taj fond neće biti trošak za državu i ne bilježi se kao proračunski deficit. To je nešto što rade gotovo sve europske zemlje', rekao je Šuker.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene