Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije šija nego vrat

Nije šija nego vrat: 'Zamrzavanje plaća' od danas se kaže 'odgoda rasta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici na današnjem 'aktualnom prijepodnevu' u Saboru raspravljali su oko krize u zemlji, zamrzavanju plaća i 'krađi' Božića.

Što je rekao, što mislio, a kako su ga drugi protumačili muka je s kojom se premijer Ivo Sanader suočio na današnjem aktualnom prijepodnevu.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

'Najavili ste stezanje remena i kod onih koji za remen nemaju', predbacio mu je nezavisni zastupnik Dragutin Lesar. 

'Nismo najavili stezanje remena, tu riječ niste čuli od mene, to ste čuli od nekoga drugoga', odgovorio mu je premijer. Dodao je kako nikada nije spomenuo stezanje remena nego štednju kroz državni proračun. 

Hvatajući se za svako izgovoreno slovo premijer je ublažio retoriku od prije nekoliko dana. Tako zamrzavanje plaća državnim službenicima od danas zovemo odgoda rasta. Pala su i nova obećanja u stilu 'neće sve preko leđa malog čovjeka'. 

Neće sve preko leđa malog čovjeka Ivo Sanader >> Sanader u izvrsnoj formi, Čobanković se mora liječiti

>> 'Nisam najavio stezanje remena, od mene to niste čuli'

Tako je na aktualnom prijepodnevu u Saboru premijer Sanader pojasnio da se kriza neće prelomiti preko leđa najsiromašnijih, a saborski zastupnici ostat će bez dijela povlastica. 

'Kad smo predlagali ovaj paket mjera to uključuje i da se ukidaju neke benificije i ministrima i saborskim zastupnicima, od besplatnog parkiranja do rasprave o mirovinama do možda rasprave o nekim drugim stvarima o kojima smo do jučer raspravljali drugačije jer su bila neka druga vremena', izjavio je Sanader.

Tako uz visoke plaće i oko 400 povlaštenih mirovina, koje iznose od 9 do 13 tisuća kuna, za zastupnike postoji još je privilegija. Iz proračuna na njihov parking mjesečno se izdvaja preko 300 tisuća kuna. 

Zastupnicima je Sanader priznao da je spreman štedjeti i na do jučer branjenim projektima. Riječ je o Pelješkom mostu čija će se gradnja najvjerojatnije prolongirati.

Božićnica i darovi za djecu, još jednom je ponovio, ostaju. Od Grincha mu je ipak, čini se, draži Djed Božičnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene