Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek ista priča

Gradske vlasti tek nakon priloga u Dnevniku Nove TV reagirale na problem Zagrepčana s divljim odlagalištem otpada

Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr)
Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Zagrebačka Čistoća se na pozive građana o problemu otpada ne odaziva, no nakon priloga u Dnevniku Nove TV u nedjelju navečer, jutros su promptno reagirali i krenuli u odvoz otpada koji se nalazi tek na stotinjak metara od Gradske uprave.

Kad je građanima ponestalo drugih opcija i kad nadležne institucije ne reagiraju na njihove probleme, tad nastupaju mediji, a kao što smo mogli vidjeti već u puno navrata, (samo) kad mediji pišu o problemima građana, onda se ti problemi i rješavaju.

Takav je slučaj i s glomaznim otpadom koji se do jutros nalazio u Miramarskoj ulici, vrlo blizu Gradske skupštine i blizu Nacionalne knjižnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna To nije mamac za turiste Vis ima glomazan problem: Prepun je olupina starih automobila, brodica, kamiona...

Pročitajte i ovo Zagreb u smeću (Foto: Dnevnik.hr) Muke po otpadu Zagreb dobio "gerilu po otpadu": Dok se jedni guše u smeću, drugi se snalaze na različite (ne baš lijepe) načine

Svaki dan su stanovnici obližnjih zgrada gledali jedno te isti prizor i gomilanje otpada, no nadležni na njihove apele i upite nisu odgovarali.

U prilogu Dnevnika Nove TV, objavljenom u nedjelju, pozabavili smo se tim problemom i pokazali o čemu se rade. Građani s kojima smo razgovarali, s pravom su bili bijesni.

"Bandić vam je tu, u krugu 300 metara. I njegovi ljudi tuda prolaze. Evo, Nacionalna knjižnica je udaljena 100 metara, fontane 200 metara, a vidite tu skladište otpada. Nitko to ne vidi. Prolaze tu ljudi, svi....", požalio se Ivan Tvrtković, predstavnik stanara jednog ulaza zgrade u blizini koje se gomila divlje odlagalište.

Jutros, međutim, posve druga priča. Na odlagalište divljeg otpada stigao je kamion i uredno počeo čistiti taj nered, što dokazuju i fotografije i video koje su nam poslali čitatelji.

Stanovnici u blizini gradske uprave isto tako se žale da se situacija s divljim odlaganjem glomaznog otpada stalno ponavlja. Kažu da ima onih koji glomazni otpad dovlače na to mjesto. Neugodno im je što sve to gledaju turisti koji su smješteni u obližnjem hotelu, a da bi stvar bila gora, kažu, ako se problem ne riješi - za koji mjesec kada Hrvatska bude predsjedala EU, samo 200 metara dalje u Sveučilišnoj knjižnici će se sastajati šefovi država članica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene