Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upaljen alarm

Izdana upozorenja na grmljavinska nevremena i bujične poplave, evo kad stiže promjena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Hrvatsku je stigla velika promjena vremena, a gotovo je cijela zemlja pod žutim meteoalarmom DHMZ-a. Bit će znatno svježije.

Nastavlja se promjenjivo vrijeme, a i danas su moguća grmljavinska nevremena i obilna kiša, zbog čega je gotovo cijela Hrvatska pod upozorenjem Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) i žutim meteoalarmom. 

Za Zagrebačku regiju najavljeni su mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom i obilnom kišom. Moguće su lokalno bujične i urbane poplave, a vjerojatnost grmljavine veća je od 50 posto. 

Prognoza za danas

Na Jadranu će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ponegdje kiša, lokalno moguće i neverini. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno s kišom, mjestimice i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne postupno razvedravanje, još ponegdje uz pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu jugo i jugozapadni, na srednjem dijelu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, na Jadranu 24 do 29 Celzijevih stupnjeva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija drama na nebu FOTO Avion uletio u superćelijsku oluju, pogledajte što je od njega ostalo!

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakav propust Trovanje u Dalmaciji: Dijete počelo nekontrolirano povraćati, a onda na teren otišla inspekcija

Stabilnije vrijeme očekuje se tek od petka. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene