Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav propust

Trovanje u Dalmaciji: Dijete počelo nekontrolirano povraćati, a onda na teren otišla inspekcija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dijete je nakon što je pojelo žitnu kašicu Čokolino počelo nekontrolirano povraćati te završilo na Hitnoj.

Dijete u Splitu završilo je u bolnici s dijagnozom trovanja hranom nakon što je pojelo obrok spravljen od Čokolina kojemu je istekao rok trajanja. Proizvod je kupljen u trgovini Konzuma na istoku grada, gdje živi mnogo mladih obitelji s malom djecom i među kojima je taj slučaj posljednjih dana glavna tema.

Pročitajte i ovo Hrana - 4 Da ne završe u smeću Kako doskočiti bacanju hrane: Ove namirnice u Njemačkoj više neće imati rok trajanja

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, sporno pakiranje Čokolina od 200 grama na polici trgovine stajalo je iako je rok valjanosti istekao još u ožujku 2024. Dijete je proizvod pojelo nekoliko dana nakon što je kupljen početkom lipnja. Članovi obitelji djeteta, koje je zbog nekontroliranog povraćanja završilo na Hitnoj, sve su prijavili Državnom inspektoratu. Na teren je izišla i Sanitarna inspekcija te pronašla još kutija istog proizvoda kojemu je istekao rok, a koje su stajale među ispravnim proizvodima s novijim datumom proizvodnje.

Pročitajte i ovo Tuna KOLIKO PROPUSTA Kupio tunu na sniženju i šokirao se kad je shvatio što su napravili: "Netko je namjerno..."

O slučaju se oglasio i Konzum. Iz trgovačkog lanca izrazili su žaljenje te poručili da, iako imaju propisane procedure i procese rada, "zbog ljudske pogreške u iznimnim se situacijama može dogoditi da se proizvodi ne povuku s polica na vrijeme".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene