Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gotovina odlučio da ne ide na sprovod ocu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina neće doći na sprovod svom ocu koji je preminuo jučer ujutro od srčanog udara, u obiteljskoj kući u Pakoštanima, izjavio je generalov odvjetnik Luka Mišetić.

General Gotovina neće ići na sprovod svom ocu i to je njegova 'privatna odluka', rekao je Mišetić.

Pročitajte i ovo Sprovod 32-godišnje majke koja je poginula u prometnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu Kaštel-Sućurac Stotine ljudi oprostilo se od mlade majke koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći: "Iza nje ostaje praznina" Slika nije dostupna 'RH vodila pravedan rat' Kosor vjeruje da će Gotovina dobiti oslobađajuću presudu

Iako je sudsko vijeće željelo izaći u susret generalu Gotovini, on je donio takvu odluku, kazao je njegov odvjetnik.

Gotovina je u četvrtak nazočio suđenju.

>> Preminuo otac generala Gotovine, Vlada daje jamstvo za njegov dolazak

Pogreb oca generala Gotovine danas u Pakoštanima 

Pogreb 76-godišnjeg Milana Gotovine, oca umirovljenog hrvatskog generala i haškog optuženika Ante Gotovine, održat će se danas u 17 sati na mjesnom groblju u Pakoštanima.

Od načelnika općine Pakoštane, Milivoja Kurtova, doznaje se kako je general Ante Gotovina jučer tijekom dana telefonom razgovarao sa svojim bratom Borom Gotovinom, te je od njega zatražio da se pokop obavi po svim domaćim običajima, kao da je i sam general nazočan.

Načelnik Kurtov pretpostavlja kako su se braća dogovorila da general Gotovina ne dolazi na pogreb jer ne želi nikakav ustupak Haaškoga suda.

Načelnik općine Pakoštan izvijestio je i da se općina uključila u organizaciju pogreba Milana Gotovine tako što će regulirati promet u mjestu i pripremiti, odnosno očistiti grob obitelji Gotovina.

Kurtov je također rekao da je dolazak na pogreb najavio veliki broj prijatelja obitelji generala Ante Gotovine. Kako je za sada poznato pogrebu će prisustvovati i čelnici Zadarske županije te predstavnici gotovo svih gradova i općina u županiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene