Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Odvjetnik uhićenog Kovačevića: "On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru. Tamo se ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži"

Odvjetnik uhićenog Dragana Kovačevića, Ivo Farčić otkriva saznanja o istrazi u aferi Janaf, većoj količini novca koja je navodno otkrivena na jednoj samoborskoj adresi, ali i o tome kako se osjeća njegov klijent.

Paralelno s prepucavanjima državnog vrha i raspravama tko i kome odaje tajne u aferi Janaf traju i izvidi.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera Janaf Potvrđena optužnica protiv Dragana Kovačevića i ostalih: "Bolje da me osude za godinu dana nego oslobode za 10" Afera JANAF: Ilustracija - 1 ŠTO SPREMA OBRANA? Nastavak afere Janaf: Obrana traži da se izdvoje tajno snimani razgovori. Dnevnik Nove TV doznaje detalje

Odvjetnik uhićenog Dragana Kovačevića, Ivo Farčić komentirao je pretrese i navodni pronalazak veće količine novca u automobilu na jednoj samoborskoj adresi. Policija pronalazak novca nije potvrdila, a odvjetnik kaže: 

"Ja još manje od policije mogu potvrđivati takve informacije. Na Državnom odvjetništvu je da procjeni što može, ja ni u kojoj situaciji ne bih htio iznijeti neke činjenice koje su sadržaj postupka koji trenutno traje", kazao je. 

Komentirao je tijek postupka. 

"Naš postupak je trenutno u fazi istrage. Otežava nam situaciju to što je određen istražni zatvor i na to sam se žalio, dok protiv rješenja o provođenju istrage nismo podnijeli žalbu jer je nama u interesu da se utvrde činjenice", kazao je i objasnio žalbu.

"Osporavamo postojanje razloga za određivanje istražnog zatvora. Kažemo da ne postoje osobite okolnosti koje bi trebale postojati i da se sve to moglo postići i drugim mjerama opreza". 

U medijima su se pojavile informacije da Kovačević posjeduje nekoliko luksuznih stanova, a odvjetnik odgovara kako Kovačević ima kredite. 

"Nesrazmjer imovine nije sadržaj ovog postupka. Postupak je tek počeo. Nismo se bavili takvim stvarima. Ono što sam na brzinu saznao je da Kovačević ima doduše određene nekretnine, ali sam saznao i za solidno kreditno zaduženje. Ima nekih 400.000 eura kredita. Ne tvrdim da je to sve i da sam rekao sve. Ne bih govorio o nesrazmjeru".

Ivo Farčić bio je kod svog klijenta u zatvoru. 

"Dragan Kovačević je doktor znanosti koji se našao u jednoj izvanrednoj situaciji u kojoj se ljudi obično ne nalaze. On je vodio Janaf godinama. Janaf ima trostruko veću dobit nego što je imao kada ga je on preuzeo.

On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i on se tamo ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i mi možemo jako dobro surađivati", kazao je Kovačevićev odvjetnik. 


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene