Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Janaf

Potvrđena optužnica protiv Dragana Kovačevića i ostalih: "Bolje da me osude za godinu dana nego oslobode za 10"

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv Dragana Kovačevića i ostalih u aferi Janaf.

Dragan Kovačević uoči objave odluke o optužnici rekao je da u ovom slučaju nije riječ o političkom procesu, ali da je proces montiran. Očekuje brzo suđenje.

"Bolje da me osude za godinu dana nego oslobode za 10", rekao je Kovačević novinarima prije ulaska u zgradu Županijskog suda te je dodao da protiv njega nema dokaza. 

Kovačevićeva obrana tražila je da se optužnica vrati na doradu. 

U studenom 2022. godine obrane optuženih tražile su da se pojedini dokazi izdvoje kao nezakoniti, poput tajno snimljenih razgovora, nalaza financijskog vještaka te zapisnika pretraga domova nekih osumnjičenika, no njihove je zahtjeve odbio Visoki kazneni sud

Pročitajte i ovo Afera Janaf - 5 Teška korupcijska nedjela Novi detalji afere Janaf: Odbijeno je izdvajanje tajnih istražnih snimki, optuženi najavili žalbu

Pročitajte i ovo Afera Janaf: Ilustracija NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Trojac iz afere Janaf proglašen krivim: Priznali krivnju, a u zatvor neće jer - radit će za opće dobro

Kovačevića, bivšeg direktora Janafa, i ostale tereti se za primanje i davanje mita za namještanje poslova s Janafom. Tužiteljstvo tvrdi da je poduzetnik Krešo Petek dao Kovačeviću i njegovim suradnicima milijun eura kako bi njegova tvrtka Elektrocentar Petek dobila poslove vrijedne gotovo 65 milijuna kuna.

Kovačević je, među ostalim, optužen i da je dobio dva stana od poduzetnika čijim je tvrtkama dogovorio milijunske poslove.

Uz Kovačevića i Peteka optužnicom su obuhvaćeni bivši direktor sigurnosti u Janafu Vlado Zorić, direktor Janafova transporta nafte Vladimir Vrbanc te poduzetnici Vatroslav Sablić, Ivan Širić i Edo Seifried.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene