Prvorazredan politički skandal s Klubom Dragana Kovačevića kojeg je posjećivala politička elita dok je istovremeno zagovarala potpuni lockdown komentirao je Dražen Oreščanin, jedan od osnivača Udruge Glas poduzetnika.


U zagrebačkom klubu, uhićenog Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici organizirala su se česta druženja gospodarstvenika, političara te osoba iz javnog života. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Šef mafije pobjegao iz zatvora, dva sata nitko nije znao da ga nema: "Imao je sve spremno" Slika nije dostupna Krešo Petek nakon četiri mjeseca izašao iz istražnog zatvora u Remetincu: "Nevin sam, ja sam cijeli život samo radio"

Prema pisanju Indexa, Klub je radio i za vrijeme lockdowna, pa tako ispada da su oni koji su trebali zagovarati i poticati mjere Stožera, zapravo odlazili na mjesto koje nije smjelo uopće raditi. Na tom mjestu, navodno se nisu niti izdavali računi, a postojao je i brojač novca. 

Zbog svega toga, Udruga Glas poduzetnika objavila je zahtjev za ostavkom ministara koji su za vrijeme lockdowna posjećivali sada već ozloglašeni Klub. 

Tri ministra priznala su da su posjetila Klub. To su Oleg Butković, Tomislav Ćorić i Josip Aladrović. Butković kaže da nije bio u Klubu za vrijeme lockdowna.

Oreščanin napominje kako su ugostitelji bijesni, razočarani te da se osjećaju kao u životinjskoj farmi i prije svega izigrano. 

"Kada čitam sve što piše po medijima i vidim da je to neki zatvoreni Klub, pa se spominju escort dame, političari, brojač novca, silni milijuni, meni to izgleda kao da gledam Narcose i Escobara na Netflixu i ne čini mi se kao da živimo u suvisloj i organiziranoj državi.

Dvije kategorije građana

Zapravo smo ogorčeni i bijesni, jer vidimo da postoje dvije kategorije građana. Oni koji smiju sve i ostali, normalni građani koji poštuju sva pravila", rekao nam je Oreščanin. 

Podsjetio je na slučaj mlade švedske ministrice obrazovanja Aide Hadžialić, koja je podnijela ostavku nakon što ju je policija zaustavila s 0,2 promila alkohola u krvi, što je granična vrijednost u Švedskoj. 

"Osoba koja je iz naše regije, očigledno se prilagodila njihovim pravilima i vrijednostima, dok je u Hrvatskoj taj osjećaj elementarne pristojnosti neuobičajeno ponašanje. 

Odredbe stožera su bile vrlo jasne i jasna je odgovornost članova Vlade. Osjećamo se kao u životinjskoj farmi, razočarano i izigrano. Sve to ostavlja gorak okus", ističe. 

Tražimo ostavke

Zbog cijelog slučaja tražit će očitovanje i djelovanje Državnog inspektorata i ostavke ministara. Čak 95 posto članova njihove Udruge smatra da bi ministri trebali podnijeti ostavke. 

Oreščanin je u Facebook grupi Glasa poduzetnika objavio zahtjeve: 

"Stav Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 e da bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su bili u klubu tijekom trajanja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata od 19.3.2020 do 11.5.2020 TREBALI ODMAH PODNIJETI NEOPOZIVE OSTAVKE zbog najmanje tri razloga:

1. Svjesno kršenje propisanih mjera

2. Neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili

3. Licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila

Također ćemo zahtijevati pokretanje istrage o svim nelegalnim i neprijavljenim radnjama kluba uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanja PDV-a, neplaćanja ZAMP-a i svega ostaloga od početka 'funkcioniranja'", napisao je Oreščanin.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju