Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježba spašavanja

Gorska služba spašavanja još jednom dokazala da je najbolja na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimke uzbudljive akcije stižu s Mosora gdje su gorski spasioci još jednom dokazali zašto su među najboljima na svijetu.

Na istoj stijeni bili su najbolji hrvatski i najbolji svjetski spašavatelji, radilo se o zajedničkoj vježbi spašavanja ozlijeđenog penjača. A s ovim se profesionalcima malo tko u svijetu može uspoređivati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća na Velikom ćuku VIDEO Pogledajte snimku dramatičnog spašavanja unesrećenog alpinista Slika nije dostupna Velika akcija spašavanja Ozlijedila glavu na stijeni iznad Omiša, izvlačilo je 25 GSS-ovaca

'Imaju vrlo dobre standarde i uistinu je jednostavno i ugodno raditi zajedno', kazao je instruktor švicarske ekipe Kurt Lauber.
Pilot Air Zermatta Robert Andenmatten smatra kako su naši spasioci na najvišoj svjetskoj razini. Pilot Robert u 20 godina karijere spasio je više od 3 i pol tisuće života, a letio je i nad Himalajom. A prave odluke morali su danas donositi hrvatski GSS-ovci.

Nalazimo se na 1050 metara nadmorske visine i jednoj od mosorskih stijena gdje se nalaze hrvatski spašavatelji koji će nakon ove vježbe dobiti međunarodne licence i sami postati instruktori. Za 2 godine ovdje će ugostiti svjetsku elitu, a već sad spremni su za obučavanje spašavatelja iz cijele regije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene