Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske neprilike

Probijali se satima: GSS evakuirao mještane iz zaseoka u Gorskom kotaru

Akcija spašavanja GSS-a (Foto: gss.hr)
Akcija spašavanja GSS-a (Foto: gss.hr) Foto: gss.hr
Zbog vremenskih neprilika pune ruke posla imaju i pripadnici Gorske službe spašavanja. Na terenu su sve raspoložive snage stanice Delnice.

Nakon nekoliko sati probijanja snježnih nanosa spašavatelji su se probili do prometnice te evakuirali mještane u selo Lokve, izvijestio je na svojim stranicama GSS.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Slika nije dostupna Nesreća na Velikom ćuku VIDEO Pogledajte snimku dramatičnog spašavanja unesrećenog alpinista

Naime, ekipa stanice Delnice motornim se sanjkama probijala prema udaljenoj kući kod sela Mrzle Vodice kako bi evakuirala mještane u Lokve, gdje će biti smješteni nekoliko dana dok ne prođe val hladnoće i smiri se snježno vrijeme.

Spašavatelji stanice Delnice zbog vremenskih neprilika pomažu stanovništvu koliko god mogu. Na listi aktivnosti su prijevoz starijih osoba k liječnicima, evakuacija osoba iz sela zatrpanih snijegom do čišćenja krovova objekata u kojem se nalaze jaslice i dječji vrtić.

"Svi zaprimljeni zadaci obavljaju se redom po važnosti, a dodatne probleme Gorskoj službi uzrokuje smrzavanje nafte u starim terenskim vozilima koji popuštaju pod valom velike hladnoće", poručuju u GSS-u.

Pripadnici GSS-a pomogli su i supružnicima iz sela Rogi koje su odvezli do liječnika kako bi dobili potrebne lijekove te se opskrbili namirnicima za sljedeće razdoblje. Probijanje spašavatelja terenskim vozilom defender trajalo je nekoliko sati te je u više navrata korišteno vitlo.

Svi zadaci, poručuje GSS, dodatno su otežani snježnom mećavom i vrlo niskim temperaturama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene