Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMAMO VIDEOSNIMKE

Oni su pravi junaci! HGSS-ovci u akciji u snijegom i ledom okovanim dijelovima Hrvatske

Pripadnici GSS-a u akciji (Foto: GSS/dnevnik.hr)
Pripadnici GSS-a u akciji (Foto: GSS/dnevnik.hr) GSS/dnevnik.hr
Aktualno Galerija Pripadnici GSS-a u akciji (Foto: GSS/dnevnik.hr) Pripadnici GSS-a u akciji (Foto: GSS/dnevnik.hr) Foto: GSS/dnevnik.hr Pripadnici GSS-a u akciji (Foto: GSS/dnevnik.hr) Pripadnici GSS-a u akciji (Foto: GSS/dnevnik.hr) Foto: GSS/dnevnik.hr +0 Probijanje kroz snijeg u selu Plaški (Foto: GGS/dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Stanovništvu zametenom snijegom posljednjih dana od velike su pomoći pripadnici Gorske službe spašavanja.

Zima je posljednjih dana pokazala zube pa se, između ostalog, čitava zemlja u srijedu probudila u debelim minusima. Dijelove Hrvatske okovali su snijeg i led, problemi u prometu ne prestaju, a za putovanja kroz snijegom zameteni Gorski kotar odlučuju se samo najhrabriji.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Ilustracija maleni heroj Brat i sestra se igrali na snijegu, no onda se zamalo dogodila tragedija: "Imala je potpuno modre usne, bila je bez svijesti"

Stanovništvu koje se bori sa snijegom, kojeg je u Delnicama napadalo toliko da je oboren rekord iz 1984. godine, pomaže vojska, a na terenu su naravno i članovi HGSS-a koji posljednjih dana imaju pune ruke posla.

Timovi HGSS stanice Novska sudjelovali su tako u dostavi hrane i lijekova te pomoći lokalnom stanovništvu u općinama Lekenik, Donji Kukuruzari i Majur. Zbog velikih snježnih oborina na terenu su i pripadnici stanice Koprivnica. Između ostalog, medicinskoj sestri pomogli su da da se probije do pacijentice kojoj je bila potrebna pomoć. Otišli su i do trgovine i gospođu opskrbili namirnicama.

Na terenu su posljednjih dana neprekidno i spašavatelji stanice Ogulin koji pomažu oko zatrpanih objekata, dostavljaju namirnice, drva za ogrjev, lijekove...

Spašavatelji stanice Gospić također su od velike pomoći stanovništvu koje se bori sa snijegom. Između ostalog, probili su se do starice u selu Gornji Grabušić koja je ostala bez hrane, a čija se kuća nalazi na brdskom terenu te do koje je vodio u potpunosti neprohodan put.

Pomogli su i osobi koja je na putu do bolnice zaglavila na cesti te se zbog nanosa snijega više nije mogla voziti dalje niti se vratiti natrag.

Kako je izgledala dostava namirnica u okolici Gospića, ali i probijanje kroz snijeg u selu Plaški pored Ogulina, pogledajte u videima u našoj galeriji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene