Stanovništvu zametenom snijegom posljednjih dana od velike su pomoći pripadnici Gorske službe spašavanja.

Galerija


Zima je posljednjih dana pokazala zube pa se, između ostalog, čitava zemlja u srijedu probudila u debelim minusima. Dijelove Hrvatske okovali su snijeg i led, problemi u prometu ne prestaju, a za putovanja kroz snijegom zameteni Gorski kotar odlučuju se samo najhrabriji.

Vezani članci Bura, ilustracija Orkanska bura stvarala probleme u prometu, pao i prvi snijeg: "Sutra odnosno cijeli vikend hladnije, osobito s burom" Helikopter HRZ-a, ilustracija Helikopterom HRZ-a spašene dvije osobe kod Omiša i na Pelješcu, prevezli ih u splitsku bolnicu

Stanovništvu koje se bori sa snijegom, kojeg je u Delnicama napadalo toliko da je oboren rekord iz 1984. godine, pomaže vojska, a na terenu su naravno i članovi HGSS-a koji posljednjih dana imaju pune ruke posla.

Timovi HGSS stanice Novska sudjelovali su tako u dostavi hrane i lijekova te pomoći lokalnom stanovništvu u općinama Lekenik, Donji Kukuruzari i Majur. Zbog velikih snježnih oborina na terenu su i pripadnici stanice Koprivnica. Između ostalog, medicinskoj sestri pomogli su da da se probije do pacijentice kojoj je bila potrebna pomoć. Otišli su i do trgovine i gospođu opskrbili namirnicama.

Na terenu su posljednjih dana neprekidno i spašavatelji stanice Ogulin koji pomažu oko zatrpanih objekata, dostavljaju namirnice, drva za ogrjev, lijekove...

Spašavatelji stanice Gospić također su od velike pomoći stanovništvu koje se bori sa snijegom. Između ostalog, probili su se do starice u selu Gornji Grabušić koja je ostala bez hrane, a čija se kuća nalazi na brdskom terenu te do koje je vodio u potpunosti neprohodan put.

Pomogli su i osobi koja je na putu do bolnice zaglavila na cesti te se zbog nanosa snijega više nije mogla voziti dalje niti se vratiti natrag.

Kako je izgledala dostava namirnica u okolici Gospića, ali i probijanje kroz snijeg u selu Plaški pored Ogulina, pogledajte u videima u našoj galeriji.