Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gorivo zbog PDV-a poskupljuje u četvrtak, a onda novo poskupljenje slijedi idućeg tjedna jer slijedi novo obračunsko razdoblje prema cijenama na svjetskom tržištu koje imamo svaka dva tjedna.


Neslužbeno doznajemo, za vozače ni tada neće biti dobrih vijesti. Barel nafte opet je porastao i iznosi oko 125 dolara na europskom tržišu pa bi trebalo slijediti novo poskupljenje. Kad se tome pridoda i PDV mogli bi imati gorivo skuplje i do 50 lipa.

>> Skoči li cijena benzina na 20 kuna za Hrvatsku bi to bila katastrofa

Vezani članci Točenje goriva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Sva goriva na benzinskim postajama od danas su skuplja, jeftiniji jedino autoplin \"Žuti prsluci\" blokiraju i Belgiju (Foto: AFP) Pokret "Žutih prsluka" širi se na Belgiju: Zbog rasta cijena goriva blokiraju ceste, u sukobima s policijom 1 osoba poginula

Od sredine siječnja pa do sada cijena prosječnog spremnika narasla je za više od 30 kuna. Sindikati su tražili od Vlade još prošli put da smanji trošarine, ali Vlada je jasno poručila da ne namjerava ništa činiti i da je nova psihološka granica 12 kuna.

Čini se tako da će se vozači morati naviknuti voziti na nove rekordne cijene ili da ljepše vrijeme koje nam dolazi iskoriste više za šetnju, a manje za vožnju.