Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimisti

Gorani i otočani ZA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Nove TV posjetila je stanovnike Gorskog Kotara i kvarnerskog otoka Ilovika. Nakon jutarnje mise većina je obavila svoju građansku dužnost vjerujući da im Europa donosi samo dobro.

Stotinjak stanovnika Ilovika, malog kvarnerskog otoka uglavnom se izjasnilo za ulazak u Europsku uniju. 'Evo, idemo u Eu, bit će nam bolje', kaže jedan stanovnik Ilovka.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

Ulaganje u otoke, nadaju se, vratilo bi živost na sada opustjeli otok. 'Smatram da se moglo pričekati još malo za ovu odluku. Ova aktualna kriza u EU - da toga nema bila bi i sama mirnija što se tiče ulaska', kaže Jadranka Matas.

I stanovnici Gorskoga kotara jedva čekaju ulazak u Uniju. 'Bude nam bolje tamo', kaže Zora Crnković. 'Možda mi u mojim godinama i nismo toliko bitni ali mislim da je važnije za ove mlade ljude', kaže Vilko Klobučar.

Bračni par Salijević, koji uzgaja stoku, raduje se velikom europskom tržištu. 'To ne može nijedna Bugarska, ni..., evo to je naš čisti hrvatski siementalac koji evo, pogledajte kako raste', kaže Emil Salijević iz Drivenika.

Njihov bi primjer mogli slijediti i drugi mladi, uz europsku financijsku injekciju, smatra načelnik najmanje goranske općine. 'Mislim da nas to može, na neki način, izvući iz ove krize, depresije', kaže Dragutin Crnković, HDZ-ov načelnik općine Brod Moravice.

Nakon glasovanja Salijevići su se posvetili stoci. Umirovljenici, najbrojniji u Gorskome kotaru, vrijeme su kratili šetnjom, a otočani partijom briškule u nadi da dolaze bolja vremena.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene