Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVAC ZA DRUGE PROJEKTE

Goleme troškove za zimsku službu u Gorskom kotaru pokrit će država: "To bi trebalo uvesti u zakonsku uredbu, a ne da moramo prositi"

Aktualno Galerija Dražava plaća troškove zimske službe - 4 Dražava plaća troškove zimske službe - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dražava plaća troškove zimske službe - 3 Dražava plaća troškove zimske službe - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dražava plaća troškove zimske službe - 2 Dražava plaća troškove zimske službe - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražava plaća troškove zimske službe - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon priče Dnevnika Nove TV o golemim troškovima za zimsku službu u Gorskom kotaru, koji dodatno opterećuju siromašne općinske i gradske proračune - reagirao je nadležni ministar. Goranskim općinama i gradovima ove će godine platiti sve troškove vrijedne više od milijun eura.

Veliki snijeg, veliki troškovi, a novca u goranskim skromnim proračunima niotkud. Nadležni ministar čuo je njihov vapaj i vrlo brzo reagirao. Priču donosi Marko Balen

"Kompletno sav trošak zimske službe, tamo negdje u travnju ćemo znati koliki je to iznos - će biti u cijelosti pokriven svim gradovima i općinama u stopostotnom iznosu", rekao je Oleg Butković, ministar.

Tako će ostati novca za neke druge, važnije investicije.

"Pokušavamo zatvoriti financijsku konstrukciju za rekonstrukciju dječjeg vrtića i mislim da će većina sredstava ići baš tamo", rekla je Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica (NEZ).

Brzom reakcijom države ugodno su iznenađeni i Gorani.

Pročitajte i ovo Vjetar na Sljemenu Nalik morskim valovima VIDEO Nevjerojatni prizori sa Sljemena - jak vjetar nosi snijeg sa skijaške staze: "Ovo je samo za hrabre"

Pročitajte i ovo HGSS - Planinari na Mosoru Na Mosoru HGSS spasio planinare iz metra snijega: "Upadali su sve dublje, nisu imali ono najpotrebnije"

Ovisno od zime do zime - na čišćenje i zimsko održavanje ode i do 15 posto općinskih i gradskih proračuna.

"Mislim da bi trebalo takvu jednu mjeru uvesti u zakonsku uredbu da taj iznos imamo tako zagarantiran a ne da moramo nekoga prositi", rekao je Damir Grgurić, načelnik općine Skrad (HDZ).

Pa bi tako općinski i gradski čelnici mogli lakše i bolje planirati investicije s kojima bi zadržali stanovnike u ovom lijepom, ali vremenski surovom dijelu Hrvatske.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene