Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMOĆ STARIMA I NEMOĆNIMA

Probijaju se i kroz metar snijega ne bi li stigle do onih kojima je potrebna pomoć: "Da samo razgovaraš s njom, odmah je i tebi bolje"

Aktualno Galerija Štefica Cuculić i Snježana Pleše Štefica Cuculić i Snježana Pleše Foto: DNEVNIK.hr Djelatnici Crvenoga križa Delnice obilaze Gorski Kotar - 1 Djelatnici Crvenoga križa Delnice obilaze Gorski Kotar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Djelatnici Crvenoga križa Delnice obilaze Gorski Kotar - 2 Djelatnici Crvenoga križa Delnice obilaze Gorski Kotar - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Djelatnici Crvenoga križa Delnice obilaze Gorski Kotar - 3 Galerija 1/4 >>
Djelatnici Crvenoga križa Delnice i po ovim hladnim, zimskim danima obilaze stare i nemoćne stanovnike diljem Gorskog kotara. Uvjeti nisu bajni i često moraju čekati ralice i teške strojeve da im očiste put do korisnika. S njima je u srijedu bila i ekipa Dnevnika Nove TV te su se zajedno probijali do najudaljenijih sela u gorju.

Temperatura zraka oko nule, visina snijega oko metar, a vjetar umjeren. To su uvjeti po kojima su u srijedu korisnike obilazile tri vrijedne djelatnice delničkoga Crvenoga križa. Stigle su do i najudaljenijeg sela.

"Ti dođeš kod žene koja živi sama, koja nema nikoga kraj sebe. Da samo razgovaraš s njom, nju digneš i odmah je i tebi bolje. Osjećaš se da si neko dobro djelo napravio", rekla je Snježana Pleše iz Crvenog križa.

Nakon tri dana probijen je put do Donjeg Okruga i gospođe Francike koja živi sama na pola puta između Crnoga Luga i izvora rijeke Kupe. Ona je ravnu Slavoniju prije 50 godina zbog ljubavi zamijenila brdovitim, snježnim Gorskim kotarom. I ništa joj tu ne nedostaje – osim ljudi.

"Korisnicima nedostaje društva. Mnogi još dobro brinu o sebi, ali nema ljudi", rekla je djelatnica Crvenog križa Jožefa Ribič.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, novinar Nove TV NOVI CROBAROMETAR Je li uvođenje eura utjecalo na podršku građana radu Vlade? Jedna je stvar uvjerljivo na prvome mjestu liste problema koji muče građane

Pročitajte i ovo Intervju s papom Franjom - 3 POGLAVAR CRKVE Papa Franjo u intervjuu poručio: "Homoseksualnost nije zločin"

U mnogim udaljenim selima diljem Gorskog kotara sve je više starih i nemoćnih osoba kojima nedostaje društva.

"Deset djelatnica brine o osamdesetak korisnika i po ovim teškim uvjetima hladnoći i snijegu i obilaze ih stalno", rekla je Marina Raukar, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Delnice.

Više o ljudima koji se usprkos teškim vremenskim uvjetima redovito obilaze stanovnike Gorskog kotara možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene