Većina prometnica u Gorskom kotaru prohodna je za sav promet, ali olujna bura stvara poteškoće na autocesti Rijeka-Zagreb kojom od Delnica do Rijeke smiju prometovati samo osobna vozila.

Galerija Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV Snijeg u Gorskom kotaru - 1 Snijeg u Gorskom kotaru - 2 +0 Snijeg u Gorskom kotaru - 3

Kako dan prolazi uglavnom bez oborina, komunalni djelatnici i cestari koriste priliku za dodatno soljenje cesta da bi pripremili teren za novi snijeg. Većina prometnica u Gorskom kotaru prohodna je za sav promet, ali olujna bura stvara poteškoće na autocesti Rijeka-Zagreb pa od Delnica do Rijeke smiju prometovati samo osobna vozila.

"Priroda ipak pokazuje svoje zube i jača je od nas. Pripremili smo traktor, pripremili novu kombinirku od 1200 sati, kamion i još jedan traktor. U jednom trenutku sva četiri stroja su u kvaru", rekao je Ivica Držanić, direktor Komunalnog trgovačkog društva Lokvarka.

Soli, pijeska i kemikalija za sada ima dovoljno.

"Što se tiče posipala, samo na našoj dispoziciji za sada imamo dovoljno za sljedećih 15-ak dana, a naši dobavljači su također spremni za nadopunjavanje solana i to u svim tehničkim jedinicama", rekao je Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice Hrvatskih autocesta.

Već nekoliko dana stanje na prometnicama u Gorskom kotaru prati reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen, koji je u Vijestima u 17h izvijestio o situaciji na terenu.

"Autocesta, kao i stara cesta Rijeka-Zagreb, je očišćena do asfalta. Tako izgleda i većina glavnih prometnica u općinama i gradovima. Problema ima u sporednim ulicama u gradovima poput Delnica ili Čabra", rekao je Balen.

"Nekoliko poziva dobili smo iz mjesta Begovo Razdolje iznad Mrkoplja. Kažu da do njih vodi cesta koja je trenutno doslovno jednosmjerna", dodao je Balen.

Sabina Tandara Knezović i Tomislav Tomašević Tomašević komentirao slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji. Otkrio rastu li cijene komunalija i kopira li Bandića: "Ja ne fejkam"

Slavko Sakoman Šmrkanje kokaina: Oglasila se Vlada nakon što je Sakoman u priču upleo - ministra

Također je rekao da je razgovarao i s predstavnicima nadležnih službi.

"Radi se po prioritetima. Prvo se čiste i šire državne i županijske ceste, a onda lokalne. Tijekom večeri, prije ovog javljanja, počeo je padati vrlo slab zrnati snijeg. Meteorolozi najavljuju da bi tijekom noći mogao ojačati, kao i olujna bura koja će vjerojatno stvarati poteškoće u prometu", rekao je Balen na kraju javljanja uživo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju