Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali smo

VIDEO Gledamo li srcem ili očima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako volimo govoriti kako je unutarnja ljepota ona prava, rezultati istraživanja u Irskoj pokazali su - površni smo. U samo nekoliko milisekundi procjenjujemo fizičku privlačnost.

Jeste li se ikada zapitali može li ljubav biti slijepa? Ekipa Provjerenog napravila je eksperminet kako bi doznala možemo li doista vidjeti srcem.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"Ljubav je kao psihoza, vidimo nešto čega nema, osjećamo nešto čega nema, u posebnom smo jednom stanju, niti nam se jede niti nam se pije", objasnila im je psihologinja Andrea Vranić.

U eksperimentu su sudjelovale tri djevojke i tri muškarca. Svima su stavili povez na oči i dali im 20 minuta da se upoznaju, da steknu onaj prvi dojam o osobi s kojom razgovaraju. Može li nas nečija unutarnja ljepota toliko privući da izgled postane nebitan? Što ako šarmer iznutra nije šarmer izvana?

''Nije bitno ima li cura 18, 20, 30, 45 godina. Jel' crna, plava, žuta, zelena. Bitno je da ima karizmu, kojom zrači, kojom te privuče", rekao je Ante. ''Privuče me nešto iznutra, samo to'', rekla je Ana.

Nakon 20 minuta, skinuli su poveze i otkrili tko je tko. Tada su na temelju fizičkog izgleda procijenili bi li s nekim popili kavu.

A  je li fizički izgled bitan ili ipak treba gledati srcem, doznajte večeras u Provjerenom u 22:40!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene