Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naredio je podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije.


Nakon niza terorističkih napada u Parizu koji su se dogodili tijekom jučerašnjeg dana glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije.

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Policija, ilustracija Dvojac uhićen zbog pucnjave u kojoj je teško ranjen 32-godišnjak od ranije poznat policiji, jednome se već sudilo za ubojstvo

Razina sigurnosti se podiže na način da se pojačava zaštita državne granice tj. granična kontrola, razina osiguranja svih štićenih objekata, razina osiguranja svih javnih okupljanja i objekata namijenjenih okupljanju većeg broja ljudi (kulturnih i sportskih događaja).

Također, naloženo je da se prikupljaju i razmjenjuju informacije koje se mogu dovesti u vezu s eventualnim terorističkim aktivnostima, pojačan nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa i dr.

Što se tiče Zimsko prihvatno-tranzitnog centra u Slavonskom Brodu, mjere sigurnosti su od početka rada na visokoj razini, kako prisutnosti policijskih službenika koji rade na osiguranju transfera, tako i kontrole migranata unutar Centra. Policija nije zabilježila niti jedan incident koji se povezuje s migrantima, no, obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz terorističke napade u Francuskoj, policija poduzima dodatne mjere sigurnosti u Centru.

UŽIVO - U NAPADIMA KORIŠTENO AUTOMATSKO ORUŽJE I EKSPLOZIVNI POJASEVI, UŽAS JE TRAJAO 40 MINUTA 'Mnoge su žrtve u strašnom stanju'

I hrvatski premijer Zoran Milanović spominjao je sigurnost na konferenciji za novinare, organiziranoj povodom sinoćnjih terorističkih napada u Parizu. 'Vjerujem da je Hrvatska još uvijek među sigurnim zemljama, kad su u pitanju ovakvi događaji', kazao je Milanović.

'Što se tiče RH mi smo na najvišoj razini spremnosti da zaštitimo građane, osiguramo mir i sigurnost. Razgovarao sam s predsjednicom, sve službe su u punoj pripravnosti, tu smo da zaštitimo hrvatske interese', rekao je Milanović osvrčići se na najnovije tragične događaje u Parizu.

'Prvi zadatak je štititi mir i sigurnost hrvatskih građana', rekao je Milanović. 'Budite spokojni, ali imajte širom otvorene oči. Hrvatska je jedna od najsigurnijih država', dodao je Milanović.

I predsjednik HDZ-a, Tomislav Karmarko, također se osvrnuo na sigurnost. 'Nadajmo se da će sigurnosni aspekt Europskoj uniji biti jače izražen od danas nadalje', kazao je Karamarko. Hrvatska također mora biti spremna i mora razmišljati o ovom problemu. 'I mi možemo biti izloženi nečemu sličnome, s obzirom na poziciju u kojoj se nalazimo', kazao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook