Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan nadzor

Hrvatska policija podigla razinu sigurnosti u radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naredio je podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije.

Nakon niza terorističkih napada u Parizu koji su se dogodili tijekom jučerašnjeg dana glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na oprezu Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Razina sigurnosti se podiže na način da se pojačava zaštita državne granice tj. granična kontrola, razina osiguranja svih štićenih objekata, razina osiguranja svih javnih okupljanja i objekata namijenjenih okupljanju većeg broja ljudi (kulturnih i sportskih događaja).

Također, naloženo je da se prikupljaju i razmjenjuju informacije koje se mogu dovesti u vezu s eventualnim terorističkim aktivnostima, pojačan nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa i dr.

Što se tiče Zimsko prihvatno-tranzitnog centra u Slavonskom Brodu, mjere sigurnosti su od početka rada na visokoj razini, kako prisutnosti policijskih službenika koji rade na osiguranju transfera, tako i kontrole migranata unutar Centra. Policija nije zabilježila niti jedan incident koji se povezuje s migrantima, no, obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz terorističke napade u Francuskoj, policija poduzima dodatne mjere sigurnosti u Centru.

UŽIVO - U NAPADIMA KORIŠTENO AUTOMATSKO ORUŽJE I EKSPLOZIVNI POJASEVI, UŽAS JE TRAJAO 40 MINUTA 'Mnoge su žrtve u strašnom stanju'

I hrvatski premijer Zoran Milanović spominjao je sigurnost na konferenciji za novinare, organiziranoj povodom sinoćnjih terorističkih napada u Parizu. 'Vjerujem da je Hrvatska još uvijek među sigurnim zemljama, kad su u pitanju ovakvi događaji', kazao je Milanović.

'Što se tiče RH mi smo na najvišoj razini spremnosti da zaštitimo građane, osiguramo mir i sigurnost. Razgovarao sam s predsjednicom, sve službe su u punoj pripravnosti, tu smo da zaštitimo hrvatske interese', rekao je Milanović osvrčići se na najnovije tragične događaje u Parizu.

'Prvi zadatak je štititi mir i sigurnost hrvatskih građana', rekao je Milanović. 'Budite spokojni, ali imajte širom otvorene oči. Hrvatska je jedna od najsigurnijih država', dodao je Milanović.

I predsjednik HDZ-a, Tomislav Karmarko, također se osvrnuo na sigurnost. 'Nadajmo se da će sigurnosni aspekt Europskoj uniji biti jače izražen od danas nadalje', kazao je Karamarko. Hrvatska također mora biti spremna i mora razmišljati o ovom problemu. 'I mi možemo biti izloženi nečemu sličnome, s obzirom na poziciju u kojoj se nalazimo', kazao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene