Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić poručio je kako, koliko on zna, nije bilo kaznenih prijava za koje Kolakušić tvrdi da ih je podnio.

Galerija


Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić za Dnevnik Nove TV komentirao je iznanađujući rezultat koji je bivši sudac Mislav Kolakušić ostvario na izborima za Europski parlament.

Vezani članci Dražen Jelenić Traži se nasljednik Dražena Jelenića: "Treba nam ubrzavanje kaznenih postupaka" Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Ministar tvrdi da suci doma rješavaju predmete, a građanima poručio: "Nema ovrha dok traje kriza"

Kolakušića, koji je progovorio protiv "sustava pravosuđa nemoćnog u borbi protiv korupcije", Jelenić je kritizirao kazavši kako se u svojoj kampanji "ponašao kao političar, a ne kao pripadnik pravosuđa, što mu je na kraju donijelo i politički uspjeh".

Na upit reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov što je s brojnim kaznenim prijavama za koje Kolakušić tvrdi da ih je podnosio, Jelenić je odgovorio kako ih on nije zamijetio.

"Koliko je meni poznato, nije bilo baš kaznenih prijava", poručio je Jelenić.

Kolakušić se nije sustezao ni prozivati kolege poput Đure Sesse, koji danas o Kolakušiću ne želi, iako mu je jučer čestitao na uspjehu.

"Mislim da nije bilo nekih sukoba, ja sam samo kao čelnik sudbene vlasti izrazio određene rezerve prema aktivnostima sudaca u političkom smislu i to što sam rekao i dalje mislim", kaže Sessa.