Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš zatražio izuzeće dvojice sudaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš je danas zatražio pismeno od predsjednika Sudskog vijeća, Darka Krušlina, izuzeće dvojice sudaca uključenih u kazneni postupak koji se vodi protiv njega.

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku, Miroslav Rožac, istaknuo je kako je Glavaš od predsjednika Vijeća, Darka Krušlina, zatražio izuzeće sudaca Miroslava Jukića i Ante Budića, uz obrazloženje da ti suci prema njemu "nisu nepristrani".

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Trgovački sud u Zagrebu Dolaze na ispitivanje Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

O okolnostima zbog kojih traži izuzeće izvijestit će nadležna državna tijela nakon postupka odlučivanja po žalbi na određivanje pritvora koji mu je na prijedlog ŽDO-a odredilo Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku.

Izvanraspavno vijeće Županijskog suda u Osijeku 30. je travnja zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela ponovno donijelo odluku o određivanju pritvora Branimiru Glavašu, okrivljenom za ratni zločin u Osijeku 1991., nakon što je Vrhovni sud prvo rješenje ukinuo i vratio ga na ponovno razmatranje.

Branimir Glavaš se putem odvjetnika žalio Vrhovnom sudu na tu odluku, a, kako se neslužbeno doznaje, Vrhovni sud bi se o toj žalbi trebao očitovati ovoga tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene