Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš ipak ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće osječkoga Županijskoga suda, nakon višesatnog vijećanja, odlučilo je da Branimir Glavaš ostaje u pritvoru, a ostalim osumnjičenicima u tzv. slučaju 'selotejp', vijeće je pritvor produljilo.

Pritvor je tako produljen ostalim okrivljenicima za ubojstva civila na Dravi 1991. godine u Osijeku, Ivici Krnjaku, Gordani Getoš-Magdić, Mirku Siviću, Dini Kontiću, Tihomiru Valentiću i Zdravku Dragiću.

Pročitajte i ovo Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka Slika nije dostupna Danas odluka o Glavaševu pritvoru

U priopćenju za javnost Županijskoga suda navodi se kako je Izvanraspravno vijeće, nakon vijećanja i glasanja, donijelo ovakve odluke na temelju članka 102., st. 1. Zakona o kaznenom postupku te kako je rok za podnošenje žalbi dva dana.

Izvanraspravno vijeće Županiskog suda u Osijeku danas je ponovno raspravljalo o pritvaranju okrivljenika budući da je Vrhovni sud 27. travnja ukinuo rješenje Županijskoga suda od 16. travnja, kojim je okrivljeniku Glavašu bio određen, a ostalim okrivljenicima produljen pritvor, što je nakon podizanja optužnice predložilo osječko Županijsko državno odvjetništvo.

Vrhovni je sud naime ocijenio osnovanima žalbe okrivljenika Glavaša, Krnjaka, Valentića i Dragića. U rješenju je uz ostalo naveo kako je prvostupanjski sud samo naveo konstataciju da je postojanje osnovane sumnje da su okrivljenici počinili kazneno djelo opća osnova za određivanje pritvora, ali da ukinuto rješenje "ne sadrži jasno izjašnjenje da osnovana sumnja proizlazi iz predmetne optužnice".

Vrhovni je sud tada ocijenio neutemeljenim prigovor okrivljenika Glavaša da je, kao saborski zastupnik, pritvoren prije odluke Hrvatskoga sabora, ističući da se u spisu predmeta nalazi izvješće saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva kojim se daje odobrenje za pritvaranje i pokretanje kaznenog postupka protiv Glavaša što je potvrđeno odlukom Hrvatskog sabora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene