Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš: 'Bajić i Faber zlorabe medije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš i njegov odvjetnički tim na današnjoj su konferenciji za novinare ponovno optužili načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera i državnog odvjetnika Mladena Bajića da preko dijela tiska vrše pritisak na sudstvo uoči donošenja sutrašnje odluke o mogućem pritvoru Glavaša, optuženog za ratni zločin.


Odvjetnik Dražen Matijević rekao je kako je današnji "Večernji list" pod naslovom "Glavaš ipak mora u pritvor" i "Jutarnji list" pod naslovom "Glavaš prijavljen za još šest ubojstava" konotiran tako da se izvrši pritisak na istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu koji sutra treba donijeti odluku o mogućem pritvoru Branimira Glavaša, ocjenjujući to opasnom zloporabom medija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Selotejp 'Civili u Osijeku stradavali su zbog koristoljublja' Slika nije dostupna Svjedočenje bivšeg zapovjednika Gorinšeka 'Ne znam ništa o likvidacijama osječkih Srba'

Dodao je kako u jučerašnjem priopćenju za medije s konferencije načelnika osječko-baranjske Policijske uprave, vezanom za privođenje šestero osumnjičenika za ratni zločin protiv civila u Osijeku, nema ni spomena da se bilo što pripisuje Branimiru Glavašu.

Glavaševi odvjetnici ocijenili su da je riječ "o smišljenom,
orkestriranom pritisku javnih glasila na istražnog suca".

Glavaš je izjavio kako je svjestan da je svako obraćanje u javnosti za njega opasno, no istine radi mora reći da je tekst u "Večernjem listu" naručen od državnog odvjetnika Mladena Bajića i glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka, koji je od Miljenka Manjkasa tražio da se to objavi. 

Za tekst u "Jutarnjem listu" ustvrdio je da je diktiran iz usta načelnika Fabera.

Glavaš je opovrgnuo da je povezan s tzv. "slučajem selotejp", to jest medijske optužbe da je nalogodavac ubojstava šestero civila u Osijeku, te da je povezan s Uskočkom satnijom. 

- Moralno i odgovorno tvrdim da imam s tim veze isto toliko koliko to ima pokojni kardinal Franjo Kuharić, rekao je Glavaš.

Glavaš je rekao da je u svibnju 1992. izvijestio najviše hrvatske dužnosnike o nefunkcioniranju policije u Osijeku vezano uz ubojstva, dizanje u zrak automobila, kafića i slično, te je tražio da se to razriješi. 

- Nažalost, o tome nigdje ni riječi, ali ja posjedujem sve
te dokumente, kao i niz drugih zbog kojih će se nekima zavrtjeti u glavi, a objavit ću ih kada za to dođe vrijeme, rekao je Glavaš.

Dodao je kako će danas biti poslano pismo svim veleposlanstvima Europske unije o tome kako je 17. srpnja ove godine podnio kaznenu prijavu protiv Krunoslava Fehira za ubojstva srpskih civila jer je on to sam javno priznao. 

U međuvremenu za iste civile sudstvo optužuje druge ljude, iz čega se zaključuje da su i sudstvo i policija izloženi političkom pritisku, što Europska unija mora znati, rekao je Glavaš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene