Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova vlast dobila je priliku ispraviti i ukloniti krajnje traumatične zapreke stvarnom razvitku demokracije, kaže Ivan Miklenić.


Nova vlast već samim tim što je nova pobuđuje nadu da će pokušati djelovati za dobro čitave hrvatske nacije, da se neće usuditi favorizirati interese pojedinaca, pojedinih skupina i manjine na štetu većine odnosno općega dobra cijeloga hrvatskog društva, piše u komentaru Ivan Miklenić, glavni urednik katoličkoga tjednika Glas Koncila.

Vezani članci Jelenko Krešo Burno nakon odluke Ustavnog suda, iz Sindikata pravosudne policije poručuju: "Ovo je poruka svima" Akcija za promjene Osnovana je nova politička stranka: Nema predsjednika i zalaže se za promjene

Navodi kako je nova vlast dobila priliku ispraviti i ukloniti krajnje traumatične zapreke stvarnom razvitku demokracije, gospodarstva i zajedništva unutar hrvatske države, a na međunarodnom planu učiniti Hrvatsku priznatim subjektom otvorenim za svaku suradnju uz poštivanje istine, međunarodnog prava,dostojanstva svoga i svakoga naroda.

Ocijenivši kako bez mudrosti i strpljivosti izvršna vlast može počiniti velike štete i zaboraviti da je dužna voditi brigu o dobru čitavoga hrvatskog naroda, Miklenić ističe kako je osobitu pozornost privukla zajednička gesta predsjednika države, Sabora i Vlade na božićnoj misi u zagrebačkoj prvostolnici te susret s kardinalom Bozanićem u Nadbiskupskom dvoru.

Gesta prisustvovanja božićnoj misi je važna za cjelokupno hrvatsko društvo

Smatra kako je ta gesta, iznimno važna za cjelokupno hrvatsko društvo jer su nositelji najviših državnih dužnosti iz SDP-a, političke stranke lijevoga centra, koja je nastavljačica Saveza komunista Hrvatske -stranke demokratskih promjena.

Podsjetivši kako su legalno i legitimno došli na vlast, ipak napominje kako je Predsjednik Republike dobio potporu oko 30 posto biračkoga tijela, a predsjednici Sabora i Vlade tek s koalicijskim partnerima oko 25 posto. Dodaje kako se zato od njih očekuje osobita osjetljivost u odnosima prema onima koji im nisu iskazali svoje povjerenje na izborima kao i za opće dobro cjelokupnoga hrvatskog društva.

>> Liberalizira se dosadašnji strogi režim u Banskim dvorima

'Gesta poštivanja institucije Katoličke Crkve Hrvatskoj trebala bi biti znak osjetljivosti i prema većini političkih neistomišljenika za opće dobro hrvatskoga društva, kao i znak spremnosti na suradnju i zajedništvo s svim relevantnim subjektima hrvatskoga društva', ističe Miklenić i dodaje kako je za stvarni napredak u razvitku demokracije, gospodarstva i zajedništva unutar hrvatske države važan 'stav vlasti, ali i doprinos svih snaga i pojedinaca kojima je stalo do dobra Hrvatske'. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju