Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema pisanju nekih medija, premijer Milanović namjerava liberalizirati dosadašnji strogi režim u Banskim dvorima.


Dosadašnji zaposlenici Ureda za odnose s javnošću navodno su odahnuli jer više neće morati pisati tzv. 'sms vijesti', a koje su ranije morali u razmacima od najviše dva sata slati bivšoj premijerki Jadranki Kosor.

Vezani članci Ured Photomata - 3 Stiže jak vjetar u leđa hrvatskim izvoznicima i američkim ulagačima: Ukida se dvostruko oporezivanje sa SAD-om Premijer Andrej Plenković Premijer Plenković u video obraćanju u UN-u pozvao na jednakopravnost Hrvata u BiH

Također, službenici su pripremali i svojevrsne 'izvještaje' u kojima su sažimali sve medijske napise koji su se odnosili na bivšu predsjednicu Vlade RH. Navodno su spomenuti izvještaji imali i po 27 stranica.

Prema istim navodima, do nedavno je u Banskim dvorima bio zabranjen pristup Facebooku.

Nova Vlada RH u tom je smislu radikalno odlučila promijeniti stav, budući da je otvorila i službeni profil na Facebooku, Twitteru, YouTubeu i drugim društvenim servisima radi poboljšanja komunikacije s građanima.

Nova Vlada najavila je kako će rad Vlade biti maksimalno transparentan te kako će Vlada nastojati što je moguće više rasprava i odluka donijeti na otvorenom dijelu sjednice, što je također najava svojevrsne promjene obzirom da je Jadranka Kosor i interne vladine kamere uklonila iz prostorije za sjednice jer je postojala mogućnost da se novinari spoje na signal i preuzmu snimke za vanjske televizije.