Obavijesti Video Pretražite Navigacija
General Zlatan Mijo Jelić

"Haški sud je ovom presudom dokazao da su upravo oni udružena zločinačka organizacija"

General Zlatan Mijo Jelić (Foto: Dnevnik.hr)
General Zlatan Mijo Jelić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija General Zlatan Mijo Jelić (Foto: Dnevnik.hr) General Zlatan Mijo Jelić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 General Zlatan Mijo Jelić i povjesničar Ante Nazor (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Gosti su u specijalu Nove TV povjesničar Ante Nazor i general HV-a i HVO-a Zlatan Mijo Jelić, koji komentiraju izricanje drugostupanjske presude šestorici Hrvata iz BiH u predmetu Prlić i ostali.

General HV-a i HVO-a Zlatan Mijo Jelić, gostujući u Specijalu Nove TV, nije krio ogorčenje i razočarenje djelomično izrečenom drugostupanjskom presudom šestorici iz BiH, koja je prekinuta dramatičnim činom ispijanja nepoznate tekućine iz bočice Slobodana Praljka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju bivšeg predsjednika Mesić zbog prijetnji dobio zaštitu, na optužbe odgovara: "Svjedok ne smije biti ni na čijoj strani'' Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a Grabar-Kitarović: "Hrvatska poštuje presude Haškog suda, unatoč nekim neslaganjima"

"Sve su vlade od odlaska šestorke u Haag površno ovo shvatile, nisu se ozbiljno niti institucionalno angažirale. Ovi ljudi bili su prepušteni sami svojim obranama. Nama svjedocima, koji smo privatno išli, bez gotovo ikakve institucionalne pomoći, bez ikakvih priprema od institucija koje su nam trebale pomoći da se dokažu činjenice, bilo je dovoljno da sudu damo dovoljno činjenica, dokaza i dokumenata da je ta presuda morala biti oslobađajuća", ističe Jelić.

 Napomenuo je kako počinjene zločine nitko ne dovodi u pitanje, ali da za njih odgovornost mora biti individualna te da ih sigurno nitko od optužene šestorke te zločine nije počinio.

"Želim reći da je Haški sud, ne samo politički sud koji falsificira povijest, već da je ovom presudom dokazao da je upravo Haški sud udružena zločinačka organizacija, da su tužiteljstvo i suci u Haškom sudu dio udružene zločinačke organizacije, koji falsificiraju povijest i falsificiraju rat na prostoru bivše Jugoslavije, da za zločine nad hrvatskim narodom u BiH nitko nije odgovarao, da su muslimani počinili na stotine masovnih zločina", poručio je Jelić.

Jelić je potom pobrojao zločine za koje zna i koje su počinili muslimani u BiH nad Hrvatima, a o kojim se zločinima radi, možete pogledati u priloženom videu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene