Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON OTKRIĆA PROVJERENOG

Gdje je zapelo: Slučaj splitskog kardiokirurga optuženog za primanje mita od lipnja prošle godine leži u ladici suda, kad će početak suđenja?

Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 7
Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno
Aktualno Galerija Operacijska dvorana, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Operacijska dvorana, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 7 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 6 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno +0 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 5 Galerija 1/4 >>
Slučaj splitskog kardiokirurga optuženog za primanje mita, koji je razotkrilo Provjereno, i dalje se na sudu nije pomaknuo s početne točke, iako je optužnica podignuta još prošle godine.

Odlukom Optužnog vijeća splitskoga Županijskog suda krajem lipnja 2020. godine potvrđena je USKOK-ova optužnica protiv splitskog kardiokirurga Cristiana Bulata, optuženog za primanje mita. No, do danas se stvari nisu pomaknule s mjesta.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Cijelu priču otkrilo je Provjereno. Ljubica Adžaip ispričala je kako je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured odnijela u listopadu prošle godine ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga. No operacija je stalno odgađana, a unatoč svemu, život njezina supruga nije spašen.

Svjesna da je time i ona prekršila zakon, Ljubica je rekla: "Ali ja sam išla spašavati život. Nekoga koga neizmjerno volimo, tko je nama značio život! Pa šta biste vi dali za tako nešto? Zar vi to ne biste napravili ako vas se stvarno upozorilo da drugačije nema spasa?"

"Ja sam izvadila koverat iz svoje torbe, stavila njemu na stol. On je šutio. Nije bilo ni hvala, ni ništa", prisjetila se Adžaip davanja mita liječniku za Provjereno.

Iz Županijskog suda u Splitu na upit u kojoj je fazi postupak odgovaraju: "Pred ovim sudom u tijeku je kazneni postupak protiv optuženika Cristiana Bulata zbog kaznenog djela iz članka 293. KZ/11

Spisom je zadužena sutkinja Ivona Rupić i predmet je u fazi zakazivanja rasprave

U optužnici je navedeno kako je utvrđen nesrazmjer između zakonito stečenih prihoda i imovine optuženika i članova njegove obitelji u iznosu od 3.558.730,28 kuna, te je predloženo da se taj novčani iznos oduzme na temelju članka 78. KZ/11 (prošireno oduzimanje imovinske koristi).

O eventualnom oduzimanju imovine odlučit će se nakon provedenog dokaznog postupka ako se utvrdi da bi se radilo o protupravno stečenoj imovinskoj koristi."

Budući da je optužnica potvrđena još sredinom prošle godine, ostaje samo da se zapitamo - gdje je zapelo?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene