Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjakinja komentira

Nakon sastanka objavili fotografiju koja govori više od riječi

Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U Uredu predsjednice u četvrtak navečer sastali su se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Zajedničku fotografiju na kojoj se nalaze predsjednici, komentirala nam je stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju, Gabrijela Kišiček.

Kako doznajemo iz Ureda predsjednice, državnici su razgovarali o redovitim unutarnjim i vanjskopolitičkim temama. No, više od šturih informacija koje su nakon sastanka odaslane u medijski prostor, pažnju nam je zaokupila fotografija na kojoj su svi troje zajedno pozirali.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

"Rekla bih, sudeći prema slici, da to ne izgleda kao nekakav srdačni susret. Od njih troje Predsjednica izgleda najopuštenije. Ona je jedina koja ima smješak i koja položajem tijela na neki način pokazuje nekakvu sigurnost, opuštenost, pa i srdačnost kojom ona inače zrači. Njih dvojica su prilično ukočeni, izgledaju kao da im se ne da. Za Gordana Jandrokovića bih rekla da izgleda pomalo umorno, a Andrej Plenković je još više ukočen i jako ozbiljno izgleda. U svakom slučaju, nema tu nikakve topline, srdačnosti, ne izgleda kao da su u nekakvim prijateljskim odnosima. Ona je ta koja na neki način unosi tu, rekli bismo - toplinu, barem nekakav tračak pozitivnog ozračja u taj susret. Ona zrači pozitivom, Jandroković izgleda umorno i iscrpljeno, a Plenković izgleda jako ozbiljno, strogo i kao "moram to odraditi iako mi se tu ne da baš biti". Nema tu nikakvog državničkog položaja niti nekakvog profesionalnog stava, onako kako političari profesionalno izgledaju da bi odali dojam nekakvog prijateljskog ozračja. Plenković bi se trebao opustiti, a Jandroković bi se trebao naspavati i odmoriti", komentirala je njihovo držanje stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju, Gabrijela Kišiček.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene