Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović izjavio je na predstavljanju kandidacijske liste Narodne koalicije u Gospiću da je tajno snimanje sastanka predsjednika njegove stranke Zorana Milanovića s braniteljima kazneno djelo.


Franko Vidović je u Gospiću jedini komentirao Milanovićeve riječi sa sastanka s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije koji se održao u srijedu u Zagrebu, bez prisustva predstavnika medija, ali je transkript ipak javno objavljen.

Vezani članci Predsjednik Milanović na uručivanju časničkih bodeža umirovljenim generalim i brigadirima Milanović uručio bodeže umirovljenim generalima: "Na državi je da osigura penzije koje ste zaslužili" Ivica Mandić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Analitičar Ivica Mandić o Milanoviću: "Neka se oni svađaju u sobi, ali neka izađu sa jedinstvenim stavom"

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Prema transkriptu Milanović je za Srbiju navodno rekao da je "šaka jada", za BiH da je "zemlja bez reda i poretka", a rekao je i da ga zapravo nije briga za pozdrav "Za dom spremni!". Vidović smatra da "tajno snimanje i objavljivanje razgovora sve govori samo za sebe".

"Moram reći da su me ti ljudi razočarali, održali smo taj sastanak zaista u dobroj vjeri nemam riječi za to što su napravili, mislim da ih i sama braniteljska populacija dovoljno osuđuje", rekao je.

Na pitanje bi li se drugačije razgovaralo da se znalo da se razgovor snima Vidović je rekao kako misli da ne bi jer je Milanović prethodno i ponudio da na sastanku ostanu novinari.

"Bilo bi fer i korektno da su rekli kako stoje stvari, a mislim da je ovakvo snimanje i kazneno djelo", naglasio je Vidović.

Vidović je na novinarsko pitanje ustvrdio da su Milanovićeve riječi kako BiH nije država te da su Srbi šaka jada izvađene iz konteksta te da je Milanović "jasno štitio hrvatske državne interese".

Na daljnje pitanje jesu li s ovime dodatno zaoštreni i inače napeti odnosi sa Srbijom ogovorio je da treba pogledati odakle ti zaoštreni odnosi idu. "Sjetite se odnosa spram izbjeglica. Tko je tada trčao po Hrvatskoj i vikao kako treba zatvoriti granicu, staviti žicu itd. Dakle svaki put kada je prigodno ti se odnosi zaoštravaju, a mislim da je to osovina prijatelja, s jedne strane HDZ, s druge gospodin Vučić".

Nakon što je na predstavljanju liste za IX. izbornu jedinicu održao govor Milanović nije bio dostupan medijima za izjave ni po kojem pitanju pa tako ni o objavljenom transkriptu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju