U riječkoj luci je u tijeku istovar treće skupine borbenih terenskih vozila MRAP koje je američka vlada donirala Hrvatskoj, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).


162 vozila tipa MRAP M-ATV prekrcavaju se u vagone i prolaze carinsku proceduru. U sljedećim danima bit će željeznicom otpremljeni u Remontni zavod u Zagrebu, gdje će biti izvršen servis i bojanje, a nakon toga prijem u Oružane snage.

Donirana vozila rasporedit će se u postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i u Bojnu za specijalna djelovanja.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija I dalje rastu brojke: Hrvatska ima više od 1000 novozaraženih, 12 osoba je preminulo Vojni neboder za smještaj vojnika - 4 Ništa od vojnog nebodera ove jeseni: Kamere Nove TV snimile su pukotine na fasadi, MORH šuti o uzroku

MORH podsjeća da je američka vlada Hrvatskoj vojsci donirala 212 MRAP-ova, što uključuje ova 162 vozila koja su se koristila u misiji ISAF u Afganistanu, 20 vozila tipa MRAP HAGA (sanitetska vozila), isporučenih 21. srpnja te 30 vozila tipa MRAP MaxPro, isporučenih u travnju.

Starost vozila je od tri do pet godina, s prosječno prijeđenih 20.000 kilometara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook