Zbog obilnih kiša u posljednja dva dana na području Kumrovca i Klanjca došlo je do izlijevanja rijeke Sutle zbog čega je poplavljeno nekoliko sela.


Poplave su pogodile i zapadnu Slavoniju te sjevernu Hrvatsku.

Vezani članci Snimke iz svemira požara u Amazoni (Foto: NASA) Brazilski vojni zrakoplovi spašavaju "pluća Zemlje" Požar u Amazonskoj prašumi (Foto: AFP) Amazonska prašuma u plamenu: Brazilska vojska pripravna za borbu protiv požara

Od ranih jutarnjih sati stanovnici Pleternice i Gradca bore se s poplavama. Kanal kod željezničke pruge u Gradcu popustio je u prijepodnevnim satima pa se Orljava izlila u dvorišta i kuće. Trenutno je pod vodom između 100 i 120 kuća i okućnica.

Voda, prema riječima mještana, navire sa svih strana pa se s ispumpavanjem podruma i dvorišta bore cijeli dan. Prekinut je promet cestom Pleternica-Kutjevo u mjestu Gradac te željezničkom prugom Požega -Pleternica. U spašavanju kuća i imovine angažirana je i Hrvatska vojska, a sudjeluju i DVD-i, policija i mještani Pleternice i okolnh mjesta.

Ministar obrane Ante Kotromanović poslao je u pomoć 100 vojnika sa šest čamaca.

Nema mira niti u Zagorju. Zbog obilnih kiša u posljednja dva dana na području Kumrovca i Klanjca došlo je do izlijevanja rijeke Sutle zbog čega je poplavljeno nekoliko sela. Prvi su u pomoć stanovnicama priskočili vatrogasci koji kod najugroženijih kuća postavljaju vreće s pijeskom.

VIDEO i FOTO - DRAMA U KARLOVCU: 'Žene, djeca i starci moraju se evakuirati jer dolazi nezapamćeno visoka voda'

Poplave nisu zaobišle niti Podravinu. Voda se prelijeva preko prometnica, izlijevaju se potoci. Najteža je situacija prije podne bila u Koprivničkim Bregima, gdje se izlio potok Koprivnica, javlja Koprivnica.net. U podvožnjaku kod Podravke skoro je došlo do tragedije, jer je u vodi zapeo autobus s umirovljenicima, koje su brzom intervencijom spasili koprivnički vatrogasci. Pod vodom su bili i jedan trgovački centar te zgrade koprivničke gimnazije i Policijske uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook