Zbog obilnih kiša u posljednja dva dana na području Kumrovca i Klanjca došlo je do izlijevanja rijeke Sutle zbog čega je poplavljeno nekoliko sela.


Poplave su pogodile i zapadnu Slavoniju te sjevernu Hrvatsku.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Gradovi u milijunskim gubicima: Vojska ne plaća komunalnu naknadu za vojne objekte koje obilno koristi Slika nije dostupna VIDEO Sisačku županiju očekuju dva vodena vala, vojska ubrzano gradi zečje nasipe

Od ranih jutarnjih sati stanovnici Pleternice i Gradca bore se s poplavama. Kanal kod željezničke pruge u Gradcu popustio je u prijepodnevnim satima pa se Orljava izlila u dvorišta i kuće. Trenutno je pod vodom između 100 i 120 kuća i okućnica.

Voda, prema riječima mještana, navire sa svih strana pa se s ispumpavanjem podruma i dvorišta bore cijeli dan. Prekinut je promet cestom Pleternica-Kutjevo u mjestu Gradac te željezničkom prugom Požega -Pleternica. U spašavanju kuća i imovine angažirana je i Hrvatska vojska, a sudjeluju i DVD-i, policija i mještani Pleternice i okolnh mjesta.

Ministar obrane Ante Kotromanović poslao je u pomoć 100 vojnika sa šest čamaca.

Nema mira niti u Zagorju. Zbog obilnih kiša u posljednja dva dana na području Kumrovca i Klanjca došlo je do izlijevanja rijeke Sutle zbog čega je poplavljeno nekoliko sela. Prvi su u pomoć stanovnicama priskočili vatrogasci koji kod najugroženijih kuća postavljaju vreće s pijeskom.

VIDEO i FOTO - DRAMA U KARLOVCU: 'Žene, djeca i starci moraju se evakuirati jer dolazi nezapamćeno visoka voda'

Poplave nisu zaobišle niti Podravinu. Voda se prelijeva preko prometnica, izlijevaju se potoci. Najteža je situacija prije podne bila u Koprivničkim Bregima, gdje se izlio potok Koprivnica, javlja Koprivnica.net. U podvožnjaku kod Podravke skoro je došlo do tragedije, jer je u vodi zapeo autobus s umirovljenicima, koje su brzom intervencijom spasili koprivnički vatrogasci. Pod vodom su bili i jedan trgovački centar te zgrade koprivničke gimnazije i Policijske uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook