Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIJESNI NA RAMLJAKA

Nakon crnog petka na burzi: Manjinski dioničari traže ostavku Vladinog povjerenika za Agrokor

Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novi pad vrijednosti Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Novi potop Agrokorovih tvrtki na zagrebačkoj burzi. Cijene dionica u petak su im pale od 40 pa do više od 90 posto. Zbog nacrta nagodbe iz udruge manjinskih dioničara Agrokorovih tvrtki traže ostavku izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

Još jedan crni petak na burzi za Agrokorove tvrtke. Najviše je pala cijena dionice Zvijezde-više od 90 posto, zatim Tiska - više od 80 posto. Jamnici više od 60 posto, a gotovo 60 posto pala je i cijena dionice Leda. Belje je palo za više od 40 posto.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić i Robert Vulić - 3 Ususret svetom Duji Cijeli se grad priprema za svoj dan: Uoči dana sv. Duje podijeljene nagrade grada Splita, održan prigodan program Ante Župić, predsjednik nadzornog odbora Varteksa Nezadovoljni radnici Dok radnici Varteksa štrajkaju zbog neisplate plaća, uprava im poručuje: "Pričekajte, vjerujte u novu viziju tvrtke"

Manjinski dioničari su samo u petak, kažu iz njihove udruge, na dionicama izgubili 600 milijuna kuna. Zbog toga što će u nagodbi izgubiti sve, traže ostavku povjerenika Ramljaka.

''Tražimo ostavku gospodina Ramljaka, jer smatramo da je gospodin Ramljak postupio prema malim dioničarima jako agresivno, nije pristupio na način da ih uključi u nagodbu'', rekao je Miroslav Jeličić Purko, iz Udruga manjinskih dioničara Agrokora.

Zamjeraju mu i što nije osporio jamstva koja su Jamnica, Ledo i ostale tvrtke davale Agrokoru za kredite. Tvrde da su tvrtke jamstva dale nepropisno, bez odluke na skupštini dioničara već po naređenju bivše uprave na čelu s Ivicom Todorićem. Povjerenik Ramljak im odgovara.

''Razumljiva je ljutnja onih koji gube, no predstavnici Agrama usmjeravaju ljutnju zbog svojih gubitaka na krivu adresu, a vlasnik Agrama zna na kojoj adresi u Londonu se nalazi njegov prijatelj'', istaknuo je Ramljak.

Veliki dobavljači koje smo kontaktirali Atlantik, Frank, Vindija, TDR u petak bez komentara na nacrt nagodbe. Dok je njihova predstavnica poderala nacrt nagodbe, mali dobavljači su u potpunosti isplaćeni i zasad još ne otkrivaju imaju li veliki dobavljači i njihovu podršku. Jer i mali dobavljači će glasovati u nagodbi.

''Što dalje slijedi, kao predstavnik malih dobavljača, spremni smo sjesti i razgovarati i vidjeti gdje su problemi'', rekao je Matija Brlošić, predstavnik malih dobavljača.

Financijski stručnjak Andrej Grubišić smatra da su najveći dobitnici nacrta nagodbe američki fond i ostali sudionici roll up kredita te inozemni savjetnici izvanredne uprave. No ističe da ni dobavljači nisu toliki gubitnici kako tvrde.

''Mislim da će vjerojatno pod pritiskom politike dobiti još poneke ustupke i to vjerojatno na uštrb osiguranih vjerovnika. Oni se ne mogu tako brzo prestrojiti i početi prodavati nekim drugim kupcima i ove prijetnje neisporukom robe to je po meni više nekog teatralnog karaktera'', rekao je Grubišić.

Iz izvanredne uprave u petak bez komentara na najavu predsjednika udruge dobavljača da će tražiti novi roll up kako bi bili u istoj poziciji kao i sudionici prvog roll up-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene