Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uslijed velikog opterećenja unutar crpne stanice Badel u Fažani, nedaleko Pule, a preko puta otočja Brijuni, sjeverno od Fažanskog lukobrana, došlo je do pucanja tlačnog voda.


Incidentna situacija zahtijeva žurnu sanaciju uz kontrolirano ispuštanje fekalnih otpadnih voda putem havarijskog ispusta u more, priopćeno je iz pulskoga komunalnog poduzeća Herculanea. Početak radova na sanaciji tlačnog voda predviđa se za sutra 22. kolovoza u ranim jutarnjim satima, a započet će s iskopima i drugim potrebnim radnjama u krugu objekta crpne stanice.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 U Puli šipkama i palicom nasrnuli na starijeg muškarca koji je priskočio u pomoć supruzi Policijski kombi, ilustracija Noćna potjera ulicama Pule: Bježao policiji pa nekoliko puta projurio kroz crveno, potom ostavio auto i otrčao. Pogledajte kako je sve završilo

>> VIDEO SMRAD NA RIVI: Fekalije se izlile u more, turisti neugodno iznenađeni

Ukoliko bude potrebno, radovi će se nastaviti osposobljavanjem havarijskog ispusta na plaži uz parkiralište. Planirano trajanje radova je 24-48 sati. Za vrijeme radova cisternama će se spriječiti izlijevanje fekalija u okolni teren. Stoga se privremeno zabranjuje kupanje u kupališnoj zoni sjeverno od Fažanskog lukobrana, o čemu će kupači biti obaviješteni istaknutom crvenom zastavom.

Osim zastave, bit će izvješene i obavijesti na stranim jezicima o zabrani kupanja, kao i uspostavljeno dežurstvo na samoj plaži. Zona zabrane kupanja u moru obuhvaća područje sjeverno od Fažanskog lukobrana na plaži uz veliko parkiralište, u duljini od 150 metara. Istovremeno će se kontinuirano ispitivati kakvoća mora, a odmah po zadovoljavajućim rezultatima ukinut će se zabrana kupanja, o čemu će javnost biti izviještena.

Sve poduzete radnje u skladu su s Državnim planom za zaštitu voda i Operativnim planom mjera za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda za kanalizacijski sustav Pula Sjever, navode u Pula Herculanei. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook