Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hotel s pet zvjezdica

Fani započela s radovima nasred Bačvica, reagirao i ministar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred splitskih Bačvica počeli su ovih dana radovi.

Ondje bi se trebao izgraditi luksuzni hotel s pet zvjezdica. To je još investicija Željka Keruma, odnosno njegove nevjenčane supruge Fani Horvat koja je na čelu tvrtke Rapsodija. Zemljište su otkupili lani nakon što je bivši vlasnik upao u financijske probleme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Najljepše je biti roditelj' Željko Kerum i Fani Horvat čekaju drugo dijete? Slika nije dostupna Kilogrami sudskih spisa Rekorder: Doznajte koliko se ovaj čovjek spori s državom!

No, prvi susjedi nisu oduševljeni, dapače žele da to ostane zelena zona. To područje je naime prije bilo zaštićeno, pa stanari Gupčeve 2 i dalje vode pravnu bitku da se poništi ukidanje zaštite koje je omogućilo pretvaranje tog zemljišta u građevinsko.

'Čudim se da na ovom ovdje zemljištu, na ovom području niče jedan veliki hotel, jedan veliki kubus sivi, meni se to čini nedopustivo. Bačvice, to je jedna zelena rekreacijska zona, odnosno trebala bi takva biti. Mislim da split kao veliki grad ima pravo na to', smatra Magda Kaliterna.

'Zaustavit ću ono što je izvan zakona'

Hotel je na tom mjestu namjeravao graditi i bivši vlasnik, no upao je u financijske probleme i banka je aktivirala hipoteku. A sada tvrtka u vlasništvu Fani Horvat gradi taj hotel.

No, gradnja izgleda neće moći tako lako započeti na Marjanu. Dok od Grada čeka rješenje o građenju za restoran na Prvoj vodi, oglasio se novi ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak i poručio da se tamo ne može gradit onakav restoran, i da ako bude potrebno i on sam će zaustaviti ono što je van zakona.

'Oni imaju jedno pristojno rješenje od ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz 10-tog, deseti šesti prošle godine gdje eksplicite govori da nema gradnje po onim uvjetima kakvi za što su i pitali. To znači da ne dopušta to Vrdoljak ili ne nego jednostavno zakon im ne dozvoljava da to grade niti će graditi, a ako se ja osobno trebam uključiti, onda ću i ja zaustaviti ono što je van zakona', rekao nam je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva.

Još jedno očitovanje ministarstva tražila je županija kako bi dala posebne uvjete zaštite prirode. Stoga, sudeći prema stavu novog ministra, teško da će luksuzni restoran dobiti dozvolu za građenje. Ministar se poziva na mišljenje koje je o gradnji na Marjanu već dala Uprava za inspekcijske poslove. Tamo su zaključili da bi građenje onakvog restorana na točno onoj lokaciji bilo nezakonito. Sad treba vidjeti što će odlučiti službe grada Splita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene